用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 今日收到國際班offer
樓主: blackcarol
go

今日收到國際班offer [複製鏈接]

回覆:maggie_lai2002 的帖子

我系睇書咖...果d書局賣嘎升學參考書咧

你睇下~甘樣講法同你果個網站差距成幾十倍哦.....

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

回覆:今日收到國際班offer

EPK am offer. 我同老公都覺得咁既學費每日有2小時英文l小時普通話好抵(宜家間pn都$4700@月)。不過其他offer未出,會留位先再考慮

引用:你睇下~甘樣講法同你果個網站差距成幾十倍

原帖由 blackcarol 於 15-11-09 發表
你睇下~甘樣講法同你果個網站差距成幾十倍哦.....
如果蔡繼有都要排264...😲崇真成績。。已經好好, 蔡繼有都係好多人希望入到好出名直資

吾該你們的意見🙏,不過還有問題,k1 幾錢學費,k2 全日制?k3又錢?

回覆:CYY509 的帖子

好似系4K幾呀~好似無全日班吧

蔡xx系好學校?我都係跟書報名的,因為排名根本無地方可以參考唉....所以宜家5566不過都會交留位費先....

以神級(學之園)例子,2013年小學成績15個考入陳守仁,11個考入蔡繼有,6個考入崇真小學,比小朋友入讀得學之園的家長,相信對小學要求不會抵

今日會出國際下午班嗎?好緊張

maggie_lai2002 發表於 15-11-9 07:12
你排名睇邊到架?TT小學也排21 wor

http://www.bookofschool.com/school/controller/schoolSearch?repor ...

http://www.hkpep.com/2013/yzy50t.php#.Vj_1wV9jenM
我覺得你個網站未必準,因為我連民生和培正都排得後過崇真。但呢2間應係band one school. 其實我search 過好多網。

Mustkids etc. 都係見唔到崇真係top 50. 我都收到am offer, 以我所知崇真係band two. 不過都唔錯 ka la.

除非民生或宣道收,否則我都應該會去崇真

回覆:CherryQ 的帖子

民生 宣道 培正 我全部報曬...

我都覺得崇真排名唔系幾理想 系埋因為全部系net教太輕鬆......

我home樓下就系LH...我呢個星期都會in

引用:+本帖最後由+CherryQ+於+15-11-9+09:31+編

原帖由 CherryQ 於 15-11-09 發表
因為方間排名方法五花百門,其實適合自己比較重要

引用:我home樓下就系LH...我呢個星期都會in +

我home樓下就系LH...我呢個星期都會in
我樓下都係LH wor haahaha

blackcarol 發表於 15-11-9 09:31
民生 宣道 培正 我全部報曬...

我都覺得崇真排名唔系幾理想 系埋因為全部系net教太輕鬆......
Same, 如果民生收我唔去interview 培正 la, 個人認為我個仔唔會一個人去面試。
我知崇小係band two, 深中唔係太好,沙中係 band one but only 預留 20% 位比崇小。

其實崇幼都ok ke. 只係同民生,培正相比差一點。

至於其他top 幼稚園如根德園,St. Cat, 學之園,雖然名但冇guarrantee 入名小學,只係機會大d. 我懶,唔想博

所以如果民生唔收,我估培正更加唔會收。去崇真。不過當然我會交報名費,留左位先

CYY509 發表於 15-11-9 09:24
今日會出國際下午班嗎?好緊張
以我所知一次出哂所有主流國際上下午班。因我朋友星期六收到下午班offer. 今個星期六應該會再出多次 offer. 因為有些人會不交留位費,放棄學位。你留意下email on Nov.14

引用:Quote:blackcarol+發表於+15-11-9+09:31+民

原帖由 CherryQ 於 15-11-09 發表
Same, 如果民生收我唔去interview 培正 la, 個人認為我個仔唔會一個人去面試。
我知崇小係band two, 深中 ...
非常認同,有小學back up再去大抽獎安心好多,民生我無報ar,報左宣道,禮言同培正。。。但講真宣道,禮言語竟普通,只係小學成績好但只收50%,但如果唔直昇,小朋友係happy school讀左三年。。 出去的競爭力大減😢,好難叩門or考直資私小

回覆:CherryQ 的帖子

我同你一摸一樣的唸法...我都係等民生同培正,我都覺得我仔一個人入去in培正好大機會失敗,畢竟細距會驚陌生環境。我應該都係會排民生先,如果唔收就去崇真,我仔見到ms個操場就大叫好中意呢間學校,而且in我仔的net好靚女哈哈哈哈!

無錯  我都係覺得一定要有小學back up穩陣!我都覺得小朋友幼稚園唔應該讀happy school,happy得來人地升小一你就喊爆

引用:無錯++我都係覺得一定要有小學back+up穩陣

無錯  我都係覺得一定要有小學back up穩陣!我都覺得小朋友幼稚園唔應該讀happy school,happy得來人地升小 ...
yeah yeah

‹ 上一主題|下一主題