用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無6/11宣道?
樓主: Matthew301
go

有無6/11宣道? [複製鏈接]

VWBB 發表於 15-11-6 14:51
其實聴日仲有面試,係唔係應該唔好透露今日的面試內容會比較公平d呢?

...
十分同意,我今日4:00pm見完,感覺上面試難度只屬一般,只要小朋友有正常發揮,家長用平常心便可以了。

回覆:happybidding 的帖子

我囡就去提隔離果個⋯提左兩次⋯我唯有出聲叫佢比小朋友自己做

回覆:有無6/11宣道?

早去有冇得早入?抑或要等指定時間才入得?

引用:早去有冇得早入?抑或要等指定時間才入得?

原帖由 MamaQueen 於 15-11-06 發表
早去有冇得早入?抑或要等指定時間才入得?
應該ok,佢check時間唔係話check得好緊

小朋友今日表現唔好, 應該唔得見同組一個女仔答得又大聲又有自信希望佢成功.

提唔提水自己決定, 我就無提, 由得佢自己. 我知佢識不過唔想答一定有佢原因.

面試班房, 一房兩枱客真佢唔理想, 特別是有d 小朋友真係細聲d. 面試形式又較死板, 再加上在禮堂等左超過十五分鐘,老師又比較嚴肅, 小朋友又好動. 雖然都算完成到面試, 但佢有d 唔耐煩,一話走得就馬上起身走.

感覺學校較細, 部份老師嚴肅, 唔係happy school.

引用:小朋友今日表現唔好,+應該唔得見同組一個女

原帖由 大埔之友 於 15-11-06 發表
小朋友今日表現唔好, 應該唔得見同組一個女仔答得又大聲又有自信希望佢成功.

提唔提水自己決定, 我就無提 ...
Agree,上年in完之後都感覺老師嚴肅

回覆:nette_ng 的帖子

對呀!Same here...

引用:小朋友今日表現唔好,+應該唔得見同組一個女

原帖由 大埔之友 於 15-11-06 發表

提唔提水自己決定, 我就無提 ...
我以過來人身份來説,宣幼是百分百的happy school , 老師全部是基督徒,很有愛心也很有經驗的。面試日人流太多又混亂,不能作準

我覺得又唔好以面試決定學校係咪happy school 。
我諗可能個別老師比較嚴肅,我interview 個老師好好笑容,又多鼓勵小朋友,又會make sure每個小朋友都答咗問題,我見有時聽唔清楚,老師都會叫小朋友答多次。
唯一係安排面試等得耐少少,呢到比較差。anyway ,已經見完。大家都加油!

回覆:大埔之友 的帖子

可能因為宣小也不是happy school, 所以K都嚴d!

我組老師既有愛心又有耐性,一天重複面見不同小朋友,坐小椅小桌,其實不是容易的事。

同組有大B 和細B 已比下去了

回覆:Snowie_yung 的帖子

係咪要用口答好多野?

‹ 上一主題|下一主題