用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 請問KC,SJC&SKH鄧肇堅是否全int?
go

請問KC,SJC&SKH鄧肇堅是否全int? [複製鏈接]

KC好似有話全int, 但其它兩間校網沒説, 請指教!
另自行部份揀的學校,是否要int. 2次, 2nd round要見家長??

王家爸爸  KC、SJC都係全In  發表於 15-10-30 09:10
   0    0    0    0

BCHK 發表於 15-10-29 15:29
另自行部份揀的學校,是否要int. 2次, 2nd round要見家長??: ...
KC、SJC兩間都無2nd In,一次過,內容差唔多,但係KC係 Group Interview,SJC係單獨見。

回覆 王家爸爸 的帖子

太好了,有點心理準備, 唔該哂!

引用:KC好似有話全int,+但其它兩間校網沒説,+請

原帖由 BCHK 於 15-10-29 發表
另自行部份揀的學校,是否要int. 2次, 2nd round要見家長??: ...
SKHTSK以往是全in. 交表同時已收埋面試時間,只in一次,個人in, 沒有in家長

回覆 Mei 的帖子

非常感謝解答! 感覺踏實多了!

回覆:請問KC,SJC&SKH鄧肇堅是否全int?

不好意思,想請問知不知道香港華仁是否全in嗎?謝謝!

王家爸爸  但係舊年識得有報既都有得 In。  發表於 15-10-30 14:56
王家爸爸  有朋友前年報華仁,無得 In。  發表於 15-10-30 14:55

Thank you!!

引用:不好意思,想請問知不知道香港華仁是否全in

原帖由 Jab_1428 於 15-10-30 發表
不好意思,想請問知不知道香港華仁是否全in嗎?謝謝!
不是,會揀。

現在可在網上登記11月21日 Admission Talk.

Jab_1428  Thank you very much!  發表於 15-10-30 15:56

引用:Quote:原帖由+BCHK+於+15-10-29+發表KC好似

原帖由 Mei 於 15-10-30 發表
SKHTSK以往是全in. 交表同時已收埋面試時間,只in一次,個人in, 沒有in家長

...
唔知是否group interview/ 個人?如果是女仔運動成績幾好,入鄧肇堅唔知機會大唔大?

bb20040225 發表於 15-10-30 17:49
唔知是否group interview/ 個人?如果是女仔運動成績幾好,入鄧肇堅唔知機會大唔大?

...
從聽左兩次講座既感覺(只係感覺),戴校長其實好想學校有好DSE成績,所以我估佢會注重成績多過運動。

聽講鄧肇堅中一起便分精英班,是嗎?

引用:Quote:原帖由+Mei+於+15-10-30+發表SKHTSK

原帖由 bb20040225 於 15-10-30 發表

...
上面講左是個人in.
我都覺得學業成續比運動更重要。不過佢張form寫面試表現佔的比重最大。

引用:聽講鄧肇堅中一起便分精英班,是嗎?

原帖由 IvyPluto 於 15-10-30 發表
聽講鄧肇堅中一起便分精英班,是嗎?
是的

‹ 上一主題|下一主題