用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 拍拖點處理
go

拍拖點處理 [複製鏈接]

MASAYA 發表於 15-10-23 13:02
唔止那些年
最正係坐球場, 睇師兄打波

little_yolky  typo: 係籃球至啱  發表於 15-10-23 15:25
little_yolky  男球仲有型  發表於 15-10-23 15:24

回覆 TwinWong 的帖子

係, 我同學就係咁, 嫁咗比師兄囉
不过佢地係畢咗業, 再邂逅至拍拖

Yanamami 發表於 15-10-26 08:05
不过我地果时係含蓄d, 而家呢輩好狼死就真……始終以前唔接受未婚懷孕同離婚多d, 而家好平常~人 ...
當年我就真係蠢过只豬, 中五过年有個新生坐我隔離,
眉清目秀, 混身圓圓, 但手腳非常廋, 唔到12月, LEE 個新同學就退咗學,
最后有其他同學見到lee 个同學,  話佢身型變得超廋, 但抱住bb餵奶,
問我一直坐佢隔離, 掂會唔知佢....  我當時比同學笑我咁近都唔知到

metrochung 發表於 15-10-22 18:59
中一女,升中後已有節跡象拍拖,今日當場見到,應該點處理?
中一拍拖, 就真係要同囡囡傾下, PUPPY LOVE 係开心, 係 LEE 个AGE 必經階段, 當然萬事一定要小心, 更要愛鍚自己,
如果可以咪帶佢泥見下家長, 其實咁細個嘅男仔, 聽到見家長都有机會就怕怕, 可能即刻同啊囡分手,
當然同啊囡表達你地意見, 向爸爸媽媽立場, 講真心就唔想你地咁早拖拍, 應該要讀好書,
唔好向無結果地方晒時間

細囡有個同學上到中學男女校, pOST超过十張唔同男同學熱照,
仲比相我睇, 我打蛇隨棍上順便問佢, 會唔會係女同學對男同學較熱情, 易野人誤會,
咁多張相都唔同人, 應該唔係拍拖啦
我囡只係話唔知佢, 無問, 但如果係我就唔會晒時間搞LEE D 野同post 相, 比人笑亂搞關係,
亦唔會搞SHE SHE , 比佢笑死,  咁都好, 起碼我知佢依刻佢無諗拍拖先

跟住我話始終咁細, 係唔應該拍拖, 你真係識諗,   
其實第時能力好入讀到大學, 生活圈子大咗, 到時拍拖都唔迟, 仲有机會開花結果

今朝見到有 PAIR 高中 喇沙仔 同 民生女搭地鐵,
女仔到站唔落車, 跟住男仔向九龍塘綫方向,
如果女仔真係九龍塘站至落, 行返學校一定會迟到
打的士, 都唔知赶唔赶到,
高中拍拖係無問題, 但唔好咁早出門, 都搞到迟到返學

little_yolky 發表於 15-12-14 08:47
講開又講, 依家D小朋友都唔知响邊度學返嚟, 阿女話佢小一時, 有位同班女同學, 仲要係成績好好喎, 有一次捉 ...
啊囡表哥仔, 小一時, 有個女同學寫信比佢,
話佢唔彩佢, 要同佢分手, 最好笑係囝囝啊媽執書包發現封信,
个囝都唔知發生咩事, 跟住佢媽咪仲笑佢話, 小一咁快就有女朋友,
佢囝囝話,  咁邊個係我女朋友

YDLFATHER    發表於 16-1-1 12:10

little_yolky 發表於 15-12-16 11:24
真係人都顛。小一阿妹已經話阿XXX講第二日大個要同YYY結婚。佢剩係鐘意佢一個!想當年,阿媽我個年代 ...
依家D劇集無以前咁含蓄, 開放咗, 小一話鐘意, 小六就拍拖,
中學就不停換畫, 離離合合, 密过換衫咁濟 , 都几得人驚

little_yolky    發表於 15-12-16 13:03
‹ 上一主題|下一主題