用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖保羅書院小學 SPB 2nd in需要in家長嗎?
go

SPB 2nd in需要in家長嗎? [複製鏈接]

如題,謝謝!

1    0    0    0

回覆:SPB 2nd in需要in家長嗎?

1st in都未到, 咁快問2nd in!?

回覆:Teresa 的帖子

唔了解啊嘛,問定先。你知否?謝謝

回覆:C-Mermaid 的帖子

多口插句咀…

呢個時候問,有興趣學校的都忙於準備1st in-:)

知道2nd in 的都上了岸或者事過境遷,未必會跑論壇。

所以都係果句,要爬下文…

引用:多口插句咀… 呢個時候問,有興趣學校的都

原帖由 retriever 於 15-09-24 發表
多口插句咀…

呢個時候問,有興趣學校的都忙於準備1st in-:)
有爬,唔見有講到,所以問咗句,有知情嘅又不介意打幾隻字告知的固然感謝,冇就由佢⋯或者我爬文無夠透徹徹底or睇露。論壇都係分享資訊互相扶持同搭下氣之用。明白哩個年代考學位父母同孩子均不容易,知情又願意告知嘅咪打個「要」or「唔要」囉。準備1st in之際同時亦了解下該校2nd in的基本要求並冇衝突啊。

回覆 C-Mermaid 的帖子

唔係話你, 唔好咁敏感....

再望番, 原來你問IN 唔 IN 家長, 唔係問內容 (我都有爬文... 找不到!)

2ND IN 要見家長喎!

引用:+本帖最後由+retriever+於+15-9-24+10:49+

原帖由 retriever 於 15-09-24 發表

回覆 C-Mermaid 的帖子
Thanks for telling

回覆:C-Mermaid 的帖子

往年second in 不用in 家長, 但家長可以坐在一旁睇住校長同小朋友既面試。今年會唔會改就唔知。

2nd in係校長+老師二人組見學生, 完全唔使見父母, 但父母可坐喺屏風後聽到少少對答.

PS: 當時我老公要返工都冇一齊去2nd in, 得我+大仔帶住細仔去咋.

引用:2nd+in係校長+老師二人組見學生,+完全唔使

原帖由 Teresa 於 15-09-24 發表
2nd in係校長+老師二人組見學生, 完全唔使見父母, 但父母可坐喺屏風後聽到少少對答.

PS: 當時我老公要返工 ...
感謝大家的回覆,了解基本情況了。🙏🏻

‹ 上一主題|下一主題