用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 九龍民生書院幼稚園2016/17 K1開始接受報名! ...
go

九龍民生書院幼稚園2016/17 K1開始接受報名! [複製鏈接]

8    0    0    0

唔識upload 相,直接畀條link大家自己去睇!網上報名日期由10月16日至20日

http://munsang.edu.hk/kindergarten/page.action?id=8

回覆:九龍民生書院幼稚園2016/17 K1開始接受報名!

多謝樓主分享!

Thanks for your sharing...

今年簡化了,不需要排隊交$,只要網上申請,pay pal 交$及submit, 連問卷再打印出來,之後2/11再用申請編號查面試日期及時間,到時面試一併交回則可!
省時間,整個流程只要去學校一次就掂!

當年我地係排足三個鐘先交到申請表
仲記得民生那時係BK俾人鬧到七彩!

到今天已經全電䐉化, 真係好大進歩!

我小朋友係到讀得好開心,民生資源好豐富, 徳育做得好好 , 有興趣報讀既家長 ,你們加油呀!

Audreynov 發表於 15-9-17 11:19
當年我地係排足三個鐘先交到申請表
仲記得民生那時係BK俾人鬧到七彩!

非常同意,學校行政,課程,師資都好好,方方面面都照顧周到!我仔仔個NET 班主任係美國人,master 畢業,而且每星期兩天全日English day授課,丫仔好喜歡丫,而且每兩個月出課程範圍畀家長睇,方便同小朋友溫習,暫時都唔覺太深或谷,兩個月學/記8個中文詞語,4個英文生字,覺得好合理!而且星期六仲有興趣班(有ballet, 跆拳道,手鈴,視覺藝術,普通話,田徑⋯)自由參加,收費又平過外面,就當去玩。一個上午玩/學三様嘢,慳返交通時間,就唔洗外面再學,free出星期六下午同星期日可以同佢去玩!

學校已經有進步了, 不再以前咁,打風落雨都要去排隊

Thanks for sharing !

引用:Quote:Audreynov+發表於+15-9-17+11:19+當

原帖由 Hopeforb 於 15-09-17 發表
非常同意,學校行政,課程,師資都好好,方方面面都照顧周到!我仔仔個NET 班主任仲係master 畢業,而且每 ...
多謝分享,感覺好好,希望有offer

上網報名輕鬆好多,有無人知邊日面試?

回覆:Hopeforb 的帖子

Thanks for sharing

回覆:Hopeforb 的帖子

點樣用信用咭paypal過數?我係咪要去申請一個paypal acc先?

點解揾唔到條link?

Siup99 發表於 15-9-20 15:31
點解揾唔到條link?
10月16日至20日先開始網上報名!

http://munsang.edu.hk/kindergarten/page.action?id=8

回覆 moneapig 的帖子

唔洗開特別戶口,只需要輸入咭用咭號碼,到期日和咭後授權碼即可。到時會有步驟提你

去年也是網路上報名,然後打印出來指定時間交給學校。然後網上可以查面試時間。我女兒今年讀K1。她很喜歡。

引用:上網報名輕鬆好多,有無人知邊日面試? +

原帖由 C.Humphrey 於 15-09-20 發表
上網報名輕鬆好多,有無人知邊日面試?
面试還早,去年具體時間我忘了。(網站會統一通知,也會寄信)去年一共面試了好几所學校。民生是最晚的一間,民生面試完后我就再也沒有讓女兒參加任何面試了。因為民生面試前我女兒巳收到好几個Offer.民生錄取也很意外和惊喜。因為報名時也只是想試一下而巳。

請問會唔會有機會星期日面試架??

請問學費幾錢?邊到有校車資料?

‹ 上一主題|下一主題