用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 優才(楊殷有娣)書院 EK有家長話上年優才叫他們去註冊,但最後無位比果小朋友 ...
go

EK有家長話上年優才叫他們去註冊,但最後無位比果小朋友! [複製鏈接]

根據我所睇過之前既討論, 優才offer係有3種, 1st waiting係第一批後補, 唔係正取生, 唔一定有學位俾佢又唔出奇喎!
http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=redirect&goto=findpost&ptid=3117647&pid=41469113&fromuid=1389083

不如你直接去優才個版問下優才既家長啦!
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

gigiwin888 發表於 15-9-15 11:51
我朋友係考前年的, 佢有上足十堂但最後都無位俾佢小朋友, 其實學校一早已講定上晒都未必有offer, 因得100位 ...
唔, 咁呢班1st waiting同2nd waiting既家長, 就真係"被搵笨"一族了!

不過, 如果佢事先講明做晒所有嘢都唔一定有位, 咁已經"無敵", 唔駛拗.

一個願打, 都要另一個願捱
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

ppmmbb 發表於 15-9-15 12:02
無錯「一個願打,一個願捱。」

但今年唔好再叫人帶齊野去辦入學註冊,去到又話無位,真係好無「品」!
佢應該加多句: "先到先得, 註冊趁手"
到時可能有人通宵排隊等註冊, 話唔定到時上埋報提高知名度添呀!
‹ 上一主題|下一主題