用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

課程 [複製鏈接]

算深嗎? 是否"谷"的學校? 老師們有愛心嗎?是否活動教學?
目標入直資這間是否適合呢?
   1    0    0    0

醒目開學勳章 貢獻勳章

KM係學術型KG,咁細個小朋友.. 教學一定要活潑先入到腦,N班開始已有功課 (weekend, 連線油顏色,四頁) ,一路讀每年加,K3就每日3樣,weekend 5-6樣

谷唔谷好睇小朋友自己,吸到嘅唔覺谷,吸唔到嘅家長自己返到屋企要溫書,因為每年都有3-4次評估

直資小學都有好多種,有d活動,重兩文3語,有d都係傳統教學
你自己睇返KM網頁升小一嘅資料,睇睇啱唔啱你心水啦

基本上,因為教快咗,上到傳統小學小一適應都無乜問題,會自己做功課,識自己睇題目
恐龍家

回覆:課程

謝謝你詳盡的解釋

引用:算深嗎?+是否"谷"的學校?+老師們有愛心嗎?

原帖由 Handsomewoman 於 15-09-10 發表
算深嗎? 是否"谷"的學校? 老師們有愛心嗎?是否活動教學?
目標入直資這間是否適合呢?
...
So far 老師我覺得都好nice, 不過我覺得唔算深,我見過其他幼稚園既程度比劍鳴仲深, 但小朋友都開心既, k2 至k3 多好多參觀活動, 佢地都好鍾意

可以揀多次都會揀劍鳴, 一年兩測兩考, 平時跟足學校派嘅功課都可以應付考試, 個人覺得其實唔算谷, 但係啲小朋友又學到嘢, 數學K3已教小一數學, 英文都唔淺, 如果下午班, 會係英普班, 上到普教中嘅小學會容易啲適應啲。
‹ 上一主題|下一主題