用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 啟思幼稚園(匯景花園) 有無媽媽apply左16/17pn呀
go

有無媽媽apply左16/17pn呀 [複製鏈接]

如題

0    0    0    0

Applied

回覆:有無媽媽apply左16/17pn呀

收到interview通知未呀?

未喎

有呀,家姐現在讀緊K1,所以都同妹妹申請

應該10月先有電郵通知

Cally 可唔可以share 下...啟思係未happy school?老師有愛心嗎?

引用:如題 +

原帖由 blayb 於 15-09-10 發表
如題
applied too!!

callyso 發表於 15-9-18 11:14
有呀,家姐現在讀緊K1,所以都同妹妹申請

應該10月先有電郵通知

7號in

Evachau 發表於 15-10-13 11:35
14號in

回覆:pollym.219 的帖子

啟思提倡愉快學習, 我覺得小朋友學到很多東西, 課程十分豐富, 老師很有愛心, 亦很用心去設計教材, 令小朋友容易理解有興趣學習。

14號早上in

引用:14號早上in +

原帖由 宇晴 於 15-11-10 發表
14號早上in
Me too

回覆 pollym.219 的帖子

我係今年15/16 PN媽媽, 同意boboliyau 講老師係有愛心的

但藍田啟思並不是小班教學, 係超大班教學
我囝囝個班40+人, 互相傳染機會好大, 大部份小朋友都會帶住口罩上堂
我囝囝2歲半前未睇過一次醫生, 但9月到而家睇咗十幾廿次醫生, 未停過,
大家可以話返得學就預咗病, 但大大班傳染機會的確係會比小班教學高,
期間是會有媽媽退學的, 在whatsapp group度問番退學媽媽, 都係哩個原因轉校
或許可以考慮埋哩點

不過我囝囝喊咗一個月, 現在習慣了返學已沒喊, 放學見佢都好開心, 我唔想佢要重新適應, 所以會繼續讀

Thanks for sharing!

引用:回覆+pollym.219+的帖子 我係今年15/16+PN

原帖由 Sindy531 於 15-11-18 發表
回覆 pollym.219 的帖子

我係今年15/16 PN媽媽, 同意boboliyau 講老師係有愛心的
每班都有4x人嗎?有幾多位老師吖?請問N班,每日都要上樓梯去課室嗎?而戶外活動係地下近正門口那個playground 嗎?

引用:Quote:原帖由+Sindy531+於+15-11-18+發表回

原帖由 Evachau 於 15-11-18 發表
每班都有4x人嗎?有幾多位老師吖?請問N班,每日都要上樓梯去課室嗎?而戶外活動係地下近正門口那個playgro ...
我大仔上年亦是藍田啟思pn班,上年已經44人一班4個老師,分組活動,但其實幼兒園地方已經唔大,入口係鈄路再上樓梯,得一個小禮堂同小户外playground, interview 個日開個個係k先會用。我仔一開學病到九彩,個個星期睇醫生,誇張到無朋友,我覺得年紀細加大班環境迫有一定影響,有掙扎想退學,但老師有愛心,仔又好enjoy, 我就繼續俾佢番,但基本上我地好少連續可以番足5日,同埋我日日同佢戴口罩,放學即刻沖涼

引用:Quote:原帖由+Evachau+於+15-11-18+發表每

原帖由 anpanman_baby 於 15-11-18 發表
我大仔上年亦是藍田啟思pn班,上年已經44人一班4個老師,分組活動,但其實幼兒園地方已經唔大,入口係鈄路 ...
Thx for sharing! 因為interview當日,見到近門口嘅playground 嘅地墊已經舊到有粒粒,可能之前下雨關係,囝囝玩完后,成條褲已經變成綠色了!

引用:Quote:原帖由+anpanman_baby+於+15-11-18+

原帖由 Evachau 於 15-11-19 發表
Thx for sharing! 因為interview當日,見到近門口嘅playground 嘅地墊已經舊到有粒粒,可能之前下雨關係, ...
我知,上年去interview 我都有玩過一陣個playground 係舊不過又冇甩色,pn班個戶外outdoor ok嘅,不過細D同埋係正個西斜位,又熱又曬,我大人就唔幸出去玩

引用:Quote:原帖由+Evachau+於+15-11-19+發表Thx

原帖由 anpanman_baby 於 15-11-19 發表
我知,上年去interview 我都有玩過一陣個playground 係舊不過又冇甩色,pn班個戶外outdoor ok嘅,不過細D同 ...
Thx for sharing!

‹ 上一主題|下一主題