用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中學交流 德信中學交流區
go

德信中學交流區  

醒目開學勳章

小兒將2015入讀,在7月及8月新生有什麽活动

引用:小兒將2015入讀,在7月及8月新生有什麽活动

原帖由 benben23 於 15-02-03 發表
我小兒也是2015入讀,大家多多關照

回覆:BOBO1229 的帖子

Thanks! 吾知band 2  中至尾有冇機會?!

hktwun  Of course Yes!  發表於 15-3-14 15:30

引用:小兒將2015入讀,在7月及8月新生有什麽活动

原帖由 benben23 於 15-02-03 發表
我諗註册完就有通告

You can find the School Calendar from their website tsss.edu.hk:
14 Jul 15           HK Attainment Test
10 - 15 Aug 15  New F1 Summer Adaptation Programme

引用:You+can+find+the+School+Calendar+from+th

原帖由 nobbma 於 15-02-05 發表
You can find the School Calendar from their website tsss.edu.hk:
14 Jul 15           HK Attainment T ...
咁快出哂?

引用:You+can+find+the+School+Calendar+from+th

原帖由 nobbma 於 15-02-05 發表
14 Jul 15           HK Attainment T ...
我想問學校是否有校車?

熱血勳章

德信

回覆 BOBO1229 的帖子

已停辦校車,因為學生太分散各區,又有課後補習班(免費),好難就時間。

引用:回覆+BOBO1229+的帖子 已停辦校車,因為學

原帖由 hktwun 於 15-03-14 發表
回覆 BOBO1229 的帖子

已停辦校車,因為學生太分散各區,又有課後補習班(免費),好難就時間。
謝謝,想問你小朋友現在讀徳信?

回覆:BOBO1229 的帖子

請問德信中學,幾年级開始才可出外午飯?學校
附近多數去哪里吃呢?

我個囝中四先轉去讀, 佢話見過有中三既同學囝出外用膳!

對出有個商場, 裏面有麥記同酒樓, 再行10分鐘, 富安花園有很多食店、茶餐廳

我好欣賞德信既老師, 佢改變左我個囝, 多謝佢

引用:我好欣賞德信既老師,+佢改變左我個囝,+多謝

原帖由 小琪 於 15-04-25 發表
我好欣賞德信既老師, 佢改變左我個囝, 多謝佢
見到你咁講,我都放心d,最怕佢地學壞。

呀仔話呢間中學既老師比佢感覺可以話係"亦師亦友"

唔會擺老師款

外國人校長好Nice,會主動同學生丶家長打招呼,呀囝話會去學生食午飯既地方睇下d學生

呀囝中一至中三果間中學令佢好唔開心,經歷左好多嘢,好彩係呢度D老師扶番佢起身,

引用:呀囝中一至中三果間中學令佢好唔開心,經歷

原帖由 小琪 於 15-04-26 發表
呀囝中一至中三果間中學令佢好唔開心,經歷左好多嘢,好彩係呢度D老師扶番佢起身, ...
我上次去聽過中一簡介會,和面試時都見過校長,非常友善,仲好親力親為!

我仔仔都是今年入讀中一,多多指教,想問吓放學後是否會有活動或補課?