用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 N班 九龍塘啟思VS路德會包美達點揀?
go

N班 九龍塘啟思VS路德會包美達點揀? [複製鏈接]

N班 九龍塘啟思PM 班VS路德會包美達全日點揀?
   1    0    0    0

引用:N班+九龍塘啟思PM+班VS路德會包美達全日點

原帖由 kocmama 於 15-06-02 發表
N班 九龍塘啟思PM 班VS路德會包美達全日點揀?
會讀上去嗎?k1包美達有學卷,啟思冇,半日或全日有冇特別需要?

引用:Quote:原帖由+kocmama+於+15-06-02+發表N班

原帖由 april12 於 15-06-02 發表
會讀上去嗎?k1包美達有學卷,啟思冇,半日或全日有冇特別需要?
無架,但我自己住何文田村,我自己會計劃k1考其他。。。其實係咪讀邊間個結果都一樣!??

引用:Quote:原帖由+april12+於+15-06-02+發表會

無架,但我自己住何文田村,我自己會計劃k1考其他。。。其實係咪讀邊間個結果都一樣!??

...
其實n班最好揀近d,如啟思就要搭校車
小朋友是大b嗎? K1 想考咩幼稚園?

引用:Quote:原帖由+kocmama+於+15-06-02+發表無

其實n班最好揀近d,如啟思就要搭校車
小朋友是大b嗎? K1 想考咩幼稚園?
我個囡四月出世,k1想考反啲有好多嘢學嘅,咁我應該點揀?啟思隔離有廟我怕啲香味!

引用:Quote:原帖由+april12+於+15-06-02+發表其

我個囡四月出世,k1想考反啲有好多嘢學嘅,咁我應該點揀?啟思隔離有廟我怕啲香味!

...
既然係咁,不如讀包美達喇

引用:Quote:原帖由+kocmama+於+15-06-02+發表我

既然係咁,不如讀包美達喇
但啲人話啟思難入。。我想知各自有咩好!

如果全日/Half day不是問題,而K1會轉的話,選近些好D,但如果直上,我會選啟思

引用:如果全日/Half+day不是問題,而K1會轉的話

原帖由 Smiley_bb 於 15-06-03 發表
如果全日/Half day不是問題,而K1會轉的話,選近些好D,但如果直上,我會選啟思 ...
我自己求保險,萬一其他唔收都想啟思直上,咁啟思k,升上小好嗎?

你提及的2間課程都不深,啟思是Happy School, 包美達較為地區幼兒園,論配套、環境同外間印象,個人認為啟思較好,當然啟思沒有學劵同小朋友要坐校車會辛苦啦! 你仲要諗埋pm會否影響小朋友作息!

引用:你提及的2間課程都不深,啟思是Happy+Schoo

原帖由 Smiley_bb 於 15-06-03 發表
你提及的2間課程都不深,啟思是Happy School, 包美達較為地區幼兒園,論配套、環境同外間印象,個人認為啟 ...
謝謝你細心分析,我都認同你環境配套,啟思is better !

‹ 上一主題|下一主題