用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 香港學堂
go

香港學堂 [複製鏈接]

有無家長讀呢間神級貴一條龍學校,每年學費十幾萬,仲要3百萬債券加1200萬捐獻,每年名額20個學位左右

2    0    0    0

回覆:香港學堂

我幾時話我係用家。。用家係我堂妹,已經讀第2年,1200萬捐款亦都係事實,網上資料係明盤,讀呢啲學校有暗盤捐款,真係咁天真。。

我指入學要求並非1200萬,只係3百萬債券,捐獻係第二年學校暗示,咁佢就捐咗1200萬

都話唔係入學條件要千二萬捐獻,係三百萬債券,千二萬係第二年自願捐獻,同埋每年學額得20個左右,行ib,可以直升小學中學,完全係富二代圈子學校

另一間神貴學校

【明報專訊】明年9月開學的「貴族學校」哈羅香港國際學校現時總報讀人數近2000人,而該校分別發行了60萬港元債券及300萬港元資本證書,其中$60萬債券早已全被認購。不過,即使已購債券,這亦不保證你的子女能成為未來的「哈羅仔女」。子女入讀國際學校不單要支付高昂學費,更可能要購買校方所發行數十萬至數百萬元的債券,但不少家長仍不惜花巨款購買,讓子女獲得優先入學的機會。

有教無類??這種學校就是將小孩子家底分類吧

Exactly,你會發現 神級富豪果班人仔女 都會聚埋喺果幾間隱世神級貴學校

‹ 上一主題|下一主題