用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請問有沒有 Boxhill Wonderland Villa AM Koala E的同學 ...
go

請問有沒有 Boxhill Wonderland Villa AM Koala E的同學仔? [複製鏈接]

3    0    0    0

Hello, Boxhill Wonderland Villa 已收了我阿仔今年8月開始返 AM Koala nursey class. 唔知你係唔係講緊 nursery class 呢﹖

引用:Hello,+Boxhill+Wonderland+Villa+已收了我

你好呀﹗係呢度認識你,真好﹗想請問你小朋友返學學了多久﹖返得開唔開心﹖老師好唔好呢﹖(我指愛錫小朋友方面)

回覆:chantecaille 的帖子

Hello, 我個女今日9月都開始讀n班

引用:你好呀﹗係呢度認識你,真好﹗想請問你小朋

回覆:請問有沒有 Boxhill Wonderland Villa AM Koala E的同學仔?

回覆:chantecaille 的帖子

我地選boxhill的其中一個原因係喜歡它們的師生比例。老師可以多點時照顧我地的小朋友

謝謝兩位家長的分享﹗我在交留位費時,學校告訴我是3位老師對30個學生呢﹗原來師生比例咁高﹗

我想請教一下,D老師英文流利不流利呢﹖因為學校告訴我,每班的班主任都是Native English Speaker.但我去面試時,除了interview 我囝囝果個係金髮藍眼睛年輕貌美的西人外(當然佢的intonation 好fluent), 其他我遇到的四個教職員都係好香港口音,感覺spoken English 的程度低過一般香港畢業的大學生。(希望各位唔介意我咁直接)

唉,其實我呢兩日收到屋企附近的太陽島英文幼稚園都俾咗個上午班offer 我囝囝,但Boxhill  我已經俾咗$4980,依家有D唔知點決定好﹗

原本我對太陽島的感覺一般,但佢勝在近屋企,步行10-15分鐘就到學校,而學費又平D,約$2100/月,跟住我走去太陽島出面,問放學行出來的家長的意見,D家長講到呢間學校都好好,老都好鍚學生,D學生讀得好開心。依家心大心細﹗

Anyway, 多謝兩位的意見。

Thx for your reply!!!

其實我都唔係要求好高,英、美、澳洲口音我都接受。聽你咁講,我對呢間學校有信心多了﹗

返而太陽島果個NET 係南亞裔的,但我冇直接同佢對話過,所以唔知佢口音得唔得呢﹗

我小朋友都曾經係依間boxhill讀過,我小朋友都無金髮藍眼NET做班主任,但我覺得老師口音係無大問題,日日都有寫手冊,而且好細心,對每個小朋友都好了解,而學校亦唔怕dirty / 麻煩,會比好多觀感同觸感嘅野比小朋友試,我覺得N班黎講係好好,學校新所以衛生係十分之好,我小朋友讀左一年,都係請過一次半次病假,唔好就係地點有D偏僻,中文唔夠,未有小一升學資料....

回覆 chantecaille 的帖子

By the way, 你囝囝/囡囡返了Boxhill 幾多個月呢﹖

我都有朋友的囡囡上年在Boxhill 讀nursery, 今年轉了去迦南讀k.1。似乎有不少家長都和你作同一選擇呢﹗

引用:我小朋友都曾經係依間boxhill讀過,我小朋

原帖由 dbchu 於 15-05-20 發表
我小朋友都曾經係依間boxhill讀過,我小朋友都無金髮藍眼NET做班主任,但我覺得老師口音係無大問題,日日都 ...
我也想知道升小學的資料。但website 冇呀。有冇jm知道?有聽過好多學生k2走咗去國際學校。想求證一下。我是想入國際小學的。thx

引用:Quote:原帖由+dbchu+於+15-05-20+發表我小

原帖由 Jumboshrimp 於 15-05-20 發表
我也想知道升小學的資料。但website 冇呀。有冇jm知道?有聽過好多學生k2走咗去國際學校。想求證一下。我是 ...
Wonderland 太新,應該未有

引用:Quote:原帖由+dbchu+於+15-05-20+發表我小

原帖由 Jumboshrimp 於 15-05-20 發表
我也想知道升小學的資料。但website 冇呀。有冇jm知道?有聽過好多學生k2走咗去國際學校。想求證一下。我是 ...
Hello 我末決定到小朋友讀box hill or cannan 見到你是兩間學校的用家可以分享吓嗎?謝謝

‹ 上一主題|下一主題