用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 優才(楊殷有娣)書院 好奇優才一問
go

好奇優才一問 [複製鏈接]

前日填表見到有一欄要填家長學歷同曾就讀學校,program attended,我想問有conditional offer是否父或母學歷都是大專程度以上?

0    0    0    0

回覆:好奇優才一問

其實仲有邊間小學申請要填父母學歷?

bor_bor 發表於 15-4-29 16:39
其實仲有邊間小學申請要填父母學歷?
好多間小學都要填父母學歷, 有D要填公司名和職業

我朋友佢應該預科畢業但都有offer , 不過工作可能有關係!

英華要填職業及工作機構.

唔關事嘅,我識有操鄉音的媽媽個仔first round已有offer,仔讀happy school,個媽話面試好多都唔識答
我兩公婆香港老牌大學碩士畢業,女又係happy school,只得first in,所以應該唔關事

引用:英華要填職業及工作機構.

原帖由 Aerosol_Ma 於 15-04-29 發表
英華要填職業及工作機構.
其實填工作資料我都認為okay, 填學歷好似甚小

引用:唔關事嘅,我識有操鄉音的媽媽個仔first+ro

原帖由 CatEgg 於 15-04-29 發表
唔關事嘅,我識有操鄉音的媽媽個仔first round已有offer,仔讀happy school,個媽話面試好多都唔識答
我兩公 ...
謝解答

請問申請表內問卷是不是都要網上遞交?

引用:請問申請表內問卷是不是都要網上遞交? +

原帖由 lokka0611 於 15-04-30 發表
請問申請表內問卷是不是都要網上遞交?
是的,所以check清楚無填楚先係網上confirm

引用:唔關事嘅,我識有操鄉音的媽媽個仔first+ro

原帖由 CatEgg 於 15-04-29 發表
我兩公 ...
Thanks. 咁係咪如果 first round ok 左就直接留位,定係都要上埋堂先 cfm 有位?

引用:Quote:原帖由+CatEgg+於+15-04-29+發表唔關

原帖由 AhMi0723 於 15-04-30 發表
Thanks. 咁係咪如果 first round ok 左就直接留位,定係都要上埋堂先 cfm 有位?

...
有conditional offer 就要交留位費,約$300
上晒堂交埋功課,就可以有正式offer, 大約六月中交大訂,一個月學費,買書、買校服、訂校車...

引用:Quote:原帖由+CatEgg+於+15-04-29+發表唔關

原帖由 AhMi0723 於 15-04-30 發表

...
First round conditional offer 一定有位,由first waiting 轉 conditional offer 就唔一定即時有位,要等人放位,不過未聽過有conditional offer 會等唔到位.

‹ 上一主題|下一主題