用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 美孚 monkey tree 英文教得好唔好呢?
go

美孚 monkey tree 英文教得好唔好呢? [複製鏈接]

想報Summer course. 請指教. 謝謝

0    0    0    0

我是用家.

一班大約6-8個小朋友, 一定係native speaking教. 如小朋友性格比較主動和好學 就會好d; 如英文比較弱,被動, 要老師draw more attention, 就不是太合適.

好處係: 有比較好的學習材料(可能係大公司關係), 語言環境, summer course每星期有一個主題.

好不好見人見智, 不是小班教學, 佢會有comment小朋友的上堂情況, 但我覺得comment次次都差不多.  

希望幫到你.

回覆:Ameet 的帖子

謝謝。
約左試堂,睇下小朋友喜不喜欢

我係上年summer course用家。好多人,我小朋友話好開心(因有手工時間,美勞 etc)。不過有2個好吵,喊住晤肯入。門口同堂内安撫都用咗晤少時間。個人意見:Kill 下 time no harm, 如果想學嘢就麻麻地推薦。

graceful hand seems not bad

我女連續上左兩年, 我當暑期託兒班,  如果目標為本, 未必啱, 但有一個幾好的語境比小朋友, 輕鬆學習, 今年本來唔報,  但阿女話好鐘意上, 所以照報左.

回覆:美孚 monkey tree 英文教得好唔好呢?

‹ 上一主題|下一主題