用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇家長放棄st cat,讀LH
go

有冇家長放棄st cat,讀LH [複製鏈接]

我見好多諗好耐最後都揀 st cat
有冇人係揀LH 放棄st cat架呢?

12    0    0    0

引用:我見好多諗好耐最後都揀+st+cat 有冇人係揀

原帖由 cheese8823 於 15-04-26 發表
未決定

我等緊st cat阿,我有lh

引用:我等緊st+cat阿,我有lh

原帖由 思德寶貝 於 15-04-27 發表
我等緊st cat阿,我有lh
妳小朋友SC 2nd in表現如何?

回覆:有冇家長放棄st cat,讀LH

其實諗幾耐最後都會係st cat, 因為冇得輸,始終係升小勁,如果唔睇升小根本無須要用幾千一個月讀幼稚園

但係st cat今屆升小好差喎

回覆 esther04hk 的帖子

你點知呀? 請問學校公怖左未呀? 謝謝!

引用:但係st+cat今屆升小好差喎 +

原帖由 esther04hk 於 15-04-27 發表
我都想知呀,可唔可以分享下,我上網搵唔到

LH 升小好勁??

回覆 nic_bb 的帖子

我感覺ok

真的? 可唔可以share下點差法? 我仲有兩,三日要決定go唔go for St Cat了。。。。

引用:其實諗幾耐最後都會係st+cat,+因為冇得輸,

原帖由 bbchu2013 於 15-04-27 發表
其實諗幾耐最後都會係st cat, 因為冇得輸,始終係升小勁,如果唔睇升小根本無須要用幾千一個月讀幼稚園

...
俾我都st cat. 講真我個人認為都唔同level....

引用:回覆+nic_bb+的帖子 我感覺ok

原帖由 思德寶貝 於 15-04-27 發表
回覆 nic_bb 的帖子

我感覺ok
現在st cat waiting list 嗎?

去幼稚園區找SC專區,有答案!

今屆係指2014升小一嗰班?成績幾好喎!我不是交遊廣闊的家長都識3個入咗SPCC,其餘神校又有,名小都好多!仲有叩門成績也非常理想

醒目開學勳章 貢獻勳章

其實好簡單,如果你知自己要乜,就唔駛問人,你已有決定
如果你唔知自己想點,好簡單,SC,因為話SC好嘅人一定多過LH (每年畢業生人數已經夠多啦)
恐龍家

引用:我見好多諗好耐最後都揀+st+cat 有冇人係揀

原帖由 cheese8823 於 15-04-26 發表
2014 年有家住青衣的家長,選LH 棄SC, 因住學校附近!不用乘校車!

引用:其實好簡單,如果你知自己要乜,就唔駛問人

原帖由 小曳人 於 15-04-27 發表
如果你唔知自己想點,好簡單,SC,因為話SC好嘅人 ...
Agree, 我發現今年讚lh的家長比去年多了好多,都好有point ,個氣勢好好

引用:Quote:原帖由+小曳人+於+15-04-27+發表其實

原帖由 boyandes 於 15-04-27 發表
Agree, 我發現今年讚lh的家長比去年多了好多,都好有point ,個氣勢好好
請問妳也覺得LH比SC好嗎?

引用:其實好簡單,如果你知自己要乜,就唔駛問人

原帖由 小曳人 於 15-04-27 發表
如果你唔知自己想點,好簡單,SC,因為話SC好嘅人 ...
我知自己要乜,但唔知兩間學校比到乜
我只要閱讀的習慣和能力,以及自學精神和品德

‹ 上一主題|下一主題