用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 直資私位中學推介
go

直資私位中學推介 [複製鏈接]

Nevergiveup888 發表於 15-4-24 08:17
你的目標是Band機?
如想考直資/私立,一早考晒應该放晒榜!
就算B2A校都好搶手。
請問知不知中華基金中學俾唔俾叩門? 如果之前有OFFER俾你, 無接受到,放榜後再去叩門又會唔會接受呢?

SIYip 發表於 15-4-24 22:02
回覆 germainehui 的帖子

所有有位嘅直資都會要接受扣門,每個頭都係錢,問題係俾唔俾你扣,即是你是否合 ...
我囡之前IN過中華基金中學, 間學校已經收著佢, 不過由於要放弃大抽奬, 所以無接受到中基的OFFER, 但驚如果大抽獎不夠過, 派得唔好,最壞的打算想返去中基叩門, 但唔知咁樣佢地會唔會接受.

打錯字"但驚如果大抽獎不夠運氣,派位派得唔好".

SIYip 發表於 15-4-24 22:26

呢d 嘢,睇競爭對手。只要你小朋友叻過其他扣門嘅,學校點會同成績鬥氣。但亦唔 ...
明白, 我都係做定最壞打算啫, 希望到時派位唔好派得咁差啦!

SIYip 發表於 15-4-25 09:30

只要策略好,唔好太進取,應該唔會太差嘅,唔好太擔心^_^我有朋友幾年前唔記得咩 ...
謝謝! 我已經填得不太進取, 不過囡只係心儀第一志願果間, 但第一志願果間中學又好多人爭, 如果派唔到, 去叩門都有一定難度.
‹ 上一主題|下一主題