用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 EF呢間寄宿中學讀IGCSE好唔好?
go

EF呢間寄宿中學讀IGCSE好唔好? [複製鏈接]

身邊無人讀過,問唔到。。 
D教學理念都幾特別;聽個裡面做PART TIME的親戚話whatsapp個ceo都係佢地家長.
有無舊生同家長可以解答一下?
   0    0    0    0

無讀過,  but 好多時係yahxx知識+ 上面都有聽人問話既, 睇法亦好唔好, 有好亦有唔好, 你可以上去yahxx 知識+ 上面再search ef 既野既, 但係如果你真係要讀foundation, 而你個purpose 係去入大學既話, 咁如果你apply 英國大學既foundation course 會好一d, 因為至少, 如果你既成績係好既, 咁你就可以入讀果間大學既year 1 既, 如果你讀ef 既foundation, 到時入大學又要apply 過, 同埋有一d 大學唔睇foundation, 讀大學既foundation 至少果間大學會收番你, 但如果你只係想去讀一年去學下英文咁既, 咁ef 你亦可以考慮.....

謝謝回覆。
我是想問寄宿中學->http://www.ef.com.hk/academy/
讀IGCSE (14歲)

不是Foundation呢。

無人知道嗎~?
‹ 上一主題|下一主題