用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 tutor time 多多國際
樓主: ka_te
go

tutor time 多多國際 [複製鏈接]

回覆:tutor time 多多國際

仔仔從7個月大起已在TT上pg,現在2歲多升了幾個月N班。Happy school. 老實說,TT校園真係一個5星級的,班房好spacious更有獨立洗手間、遊樂場更加有室內及室外的。老師都很親切非常caring,小朋友真的學到英文及普通話。可惜學費有點貴,1星期返3日要6xxx,5日要約10000。TT沒有龍校上小學,這是TT的一個比較弱的地方。因為我們不是一定要target讀國際學校,所以冇法子,下學年會轉維記。

引用:其實2歲多已經讀緊N,+應該是插班吧!可否sh

原帖由 yayasiko 於 15-04-02 發表
其實2歲多已經讀緊N, 應該是插班吧!可否share 下插班有什麼好處?
一到2歲學校就會『提醒』大家要升N班。好處是BB會開始學習獨立,同埋上課時間也拉長了。

引用:Quote:Babemo+發表於+15-4-2+16:26+仔仔從7

原帖由 cofa 於 15-04-02 發表
其實真係想知有無媽媽比小朋友讀到TT的K3然後可以入到心儀的小學。因為我同你意向一樣,TARGET係本地小學, ...

追番post知道你女同我仔同campus. 不過應該你女開學時我仔已轉校。

小學placement你可以去reception area對面的notice board睇。2014年約有2/3畢業生去番國際學校如加拿大國際學校丶cis漢基、esf英基丶hkis等。1/3去本地如寶血、聖公會(未有指邊間聖公會小學)、聖保綠等。注意:pie chart冇提供確實數字。

引用:Quote:Babemo+發表於+15-4-3+00:42+追番pos

原帖由 cofa 於 15-04-03 發表
你仔將會轉到邊間學校呢?見到多少間K呢?可以分享一下嗎?謝謝~
我仔係大B,轉校仍然是PN。將會去維記。其實如果係其他收我5⃣️會轉校住。

其實之前只不過報咗5間PN想俾BB試試interview,卒之2 waitlist, 1 accepted, 2 no show:p

引用:唔好意思我bb啱啱一歲,都報左多多下個月讀

原帖由 fishkelly 於 15-05-15 發表
唔好意思我bb啱啱一歲,都報左多多下個月讀playgroup,問過原來唔駛interview 可直接報讀幼稚園,想知佢地幼 ...
真的好好但超級貴,年年加價

引用:你好,想問下n班都可以揀返幾多日?+維記是

原帖由 nyip 於 15-05-23 發表
你好,想問下n班都可以揀返幾多日? 維記是否都是國際學校呀?因我現在準備返佢pg, 都打算讀佢既n班,但k就 ...
TT N班可以揀返3至5日。我B未夠1歲就返TT pg,從2歲升N返咗幾個月,佢返學好開心,已經可以獨立愉快地上課

TT衰貴(好似返5日今年8月新學年加到萬幾個月-你預佢年年加10%),冇小學做backup及常常放假。

好處係比你一個5星級校園、老師常常會同你report阿B嘅進度、有surveillance tv可以經電腦或android 手機俾你睇阿B上課情況 。我的寶貝仔真的可以明白及唱/講到英普!十個正!

引用:Quote:原帖由+Babemo+於+15-05-27+發表TT+N

原帖由 nyip 於 15-06-08 發表
咩n班都可以揀返幾多日架? 我以為要返足5日架,現在pg就可以揀返幾多日呢

...
pg可以返1日

引用:Quote:原帖由+gthchau+於+15-06-03+發表I+l

原帖由 nyip 於 15-06-08 發表
我仲以為guranteen有位呢?! 我問過佢地d staff, 話會通知existing學生囉
自己經驗:Existing PG students 係Guarantee 升N

引用:Quote:原帖由+nyip+於+15-06-08+發表我仲以

原帖由 964000 於 15-07-05 發表
其實TT nusery收到咁貴,好多人只玩playgroup只以它作為backup, 有其他選擇很多人會走,所以倜nursery其實 ...
我仔足2歲便升N,已經讀半年。下學校轉校,見好多同學亦如此。學費不平,又冇小學backup係致命傷。

引用:Quote:sammypsng+發表於+15-6-4+00:41+阿女

原帖由 JANECHEUNG0603 於 15-07-02 發表
hello....I m going to visit their campus at BH next week...may I know what make you putting your kid ...
當年我連school visit都冇去直接填online application。阿B六個幾月大email問有冇位就安排到pg位,七個月大開始上pg,前後4個月內入到學。

引用:回覆+JANECHEUNG0603+的帖子 因為得佢有位

原帖由 sammypsng 於 15-07-14 發表
回覆 JANECHEUNG0603 的帖子

因為得佢有位
今年N返足5日$9200,預計每年至少加10%

引用:Tutor+time+硬件好好但老師就麻麻。你可以

原帖由 Jumboshrimp 於 15-06-05 發表
Tutor time 硬件好好但老師就麻麻。你可以問番佢d老師有專業資格的比例。對我來講老師quality 比個campus  ...
作為TT兩年用家,個人覺得老師們不錯。

nyip 發表於 15-7-24 00:23
想問下,咁n班是全英普吧? 如果對考k既主流學校 或 小學先考主流學校,會唔會好難呢

...
係,全英普

Jumboshrimp 發表於 15-7-20 23:56
that's a lot of money
Yes.
Now my son goes to Vic. 5d class costs only 6400
‹ 上一主題|下一主題