用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 7月11(下星期一),博客來免運費 又來喇
樓主: 小時了了
go

7月11(下星期一),博客來免運費 又來喇   [複製鏈接]

PeggieLam 發表於 15-3-26 08:53
請問大家落order到出貨要幾耐?我24號下午落單,到現在都係出貨處理中

我第三批書3月23日下午5點幾落單, 依家仍然係"出貨處理中", 希望呢批唔好遲過4月4日先到, 我嗰時已去咗台灣, 如果真係咁樣都唔知點算好, 到時唔知會唔會退回台灣博客來呢?

PeggieLam 發表於 15-3-26 09:28
吓… 要成兩個星期咁耐架

唔係要"兩個星期咁耐", 係我驚要"兩個星期咁耐"啫. 上星期我買第一批及第二批書, 2-3日我就可以係香港 7 - 11 攞貨, 今次第三批, 今日第三日仍在"出貨處理中", 可能呢排太多單, 物流樽頸位執唔切貨又送唔切貨咁啦(我純推測咋!!!)

MASAYA 發表於 15-3-26 11:31
有限,好似三日,星期六日應該計,因為佢地都係工作日,有code就拎得,不過佢會循例問你姓乜,你可以試下答 ...

我直頭係網上博客來 copy & past 張出貨單 print 出黎, 用螢光筆圈住個出貨單號碼, 就咁俾 7-11 員工攞箱書走人, 無問我貴姓, 又無對電話, 同上面網友講法一樣, 有出貨單個 code 就係人都攞得走啲書

socute 發表於 15-3-27 15:08
是不是只限一個order 我想再訂無得揀7-11收貨

不是限一個 order 的, 我已購買了 3 個 order.

無得揀7-11收貨, 請看 P.4 #62 & P.4 #72, 網友係博客來網站提供咗好詳細解釋

嘻!!嘻! 今個月係博客來咁樣血拼法, 7月書展時希望到時可以慳洗啲啦! 書展我最想嘅係續訂 "未來兒童", 其他書暫時都買夠瓜, 阿女呢4個月應該未睇晒! 而補充練習我只係買幾本數學嘅啫, 有限錢!

1月18-20,博客來免運費 --- 又來喇 (下星期一至三啊)

http://www.books.com.tw/activity/2015/03/overseas/

PY-Sing 發表於 16-1-18 12:24
第一次當落單. 係為咗本修煉前傳, 加多幾本兒童書, 就夠999 可以減100元.
唔好的是點都揀唔到我想取件的7-11, 要揀另一間.
"唔好的是點都揀唔到我想取件的7-11, 要揀另一間" ---- 係囉, 我頭先剛血拼第一回, 新界揀上水, 大埔, 沙田...好多好多7仔都唔得, 好彩有舊年網友分享要揀另一間揀到得為止, 如果我唔知呢點, 死命咁只揀屋企間7仔但又入唔到, 咁就過咗呢次優惠

S-Kwok 發表於 15-3-30 15:02
http://www.books.com.tw/products/0010623381
絶版了
給中小學生讀的世界史(全套三冊,【古代卷】+【中古卷】+【近現代卷】今次有貨啊, 您仲買唔買?

我買咗 給中小學生讀的世界地理套書(2冊) http://www.books.com.tw/products/0010669095?loc=P_asb_001

回覆 MASAYA 的帖子

MASAYA, 舊年你買咗:中小學生讀的世界史【古代卷】+【中古卷】+【近現代卷】三本, 好唔好睇呀? 今年無66折,要台幣711, 貴過你舊年買

PY-Sing 發表於 16-1-18 18:10
購物車有些ITEM有show "2016國際書展3折起!滿999現折100元!(單筆訂單恕不累計)" 當購物車中有以上的ITEM 夠999, 其中一本書就會顯示扣100元

唔知點解, 尋晚我買第二批書時明明有ITEM有show "2016國際書展3折起!滿999現折100元!(單筆訂單恕不累計)" 但無扣到

penguinding 發表於 16-1-23 00:51
我18號凌晨落單今晚到7仔,19號凌晨落單仲未出貨
Me too

bobbob 發表於 16-1-23 11:31
我18號上午落單,21號下午已經到咗7仔囉

第一批書:我18號上午落單, 21號下午已經到咗7仔囉, 尋晚(22號) 轉送去屋企附近嘅順豐鋪(要加$10轉區費),尋晚我漏夜出去攞書。

第二批書:我18號晚上10幾落單, 仍然 "已有庫存" 狀態, 仍未出貨,相信都好多單執唔切貨.

下次再免運費優惠,我諗我會第一日嘅零晨或一早買,因為我買第二批貨時,明明朝早仲有貨,下午有啲書已無存貨喇,我諗住等一等睇下會唔會返貨,只有一本書有再加返庫存,另一本直至最後一日仍無加,買唔到阿女好鍾意嘅妖怪手錶(03) !

pychan88 發表於 16-1-24 21:53
請問如想轉去順豐舖攞手續係點?Thanks.

你要打去熱線 2730 0273, 同客服話轉收貨地點, 會另收$10轉區費用. 我係由油麻地轉上水

penguinding 發表於 16-1-24 16:14
早一日咪冇免運費?
下次我計劃: 早一兩日將想買嘅書加入"購物籃"先, 到優期日當日零晨即刻進行付款步驟買書

MASAYA  凌晨應該會塞車,清晨就應該順暢,至於有冇貨,睇本書有幾受歡迎啦  發表於 16-1-25 13:38

letea 發表於 16-1-26 10:10
我第一日買既書已經收貨,但第二日既要調貨,仲未調到

我第二批貨 (18/1 晚上十點幾落單), 批貨情況如下:

2016-01-26 星期二
01:36:11快件到達 【台灣桃園集散中心】
01:34:33快件離開【台灣項目服務點】,正發往 【台灣桃園集散中心】

2016-01-25 星期一
21:45:53順豐速運 已收取快件

我由尋日打順豐熱線想加入$10轉收貨點, 打到今日仍然話批貨未到香港, 唔可以轉收貨點, 要批貨到香港先至准轉.

我仍然在呆等中

Deleted

回覆 小時了了 的帖子

最新消息: 博客來 11/7 免運費  http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3298711&pid=43128817&page=1&extra=page%3D1#pid43128817

‹ 上一主題|下一主題