用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 跑馬地宝血vs丹遁
go

跑馬地宝血vs丹遁 [複製鏈接]

20分自行博邊間好呢?

1    0    0    0

引用:20分自行博邊間好呢? +

原帖由 綠荳媽媽 於 15-03-10 發表
20分自行博邊間好呢?
天主教vs基督教?係20分校友嗎?

回覆:綠荳媽媽 的帖子

寶血就造定校服,丹循就要睇彩數

今年我有20分都入唔到丹循

回覆:無情者 的帖子

回覆:跑馬地宝血vs丹遁

宝血係咪因升中女校仲要brand麻麻所以少人選呀?有無人知宝血上堂上幾點鐘?

引用:宝血係咪因升中女校仲要brand麻麻所以少人

原帖由 綠荳媽媽 於 15-03-11 發表
宝血係咪因升中女校仲要brand麻麻所以少人選呀?有無人知宝血上堂上幾點鐘?

...
寶血係12網,間間都係天主教,St joe華仁瑪利曼St Francis St. Paul cat等名校係寶血前面,當然較易抽啦!

lauwingtai 發表於 15-3-11 08:49
寶血係12網,間間都係天主教,St joe華仁瑪利曼St Francis St. Paul cat等名校係寶血前面,當然較易抽啦!

...
寶血都唔好咁老定, 呢兩年12網間間都難抽咗, D人開始保守, 連寶血都多咗人爭, 20分都可能要抽, 不過機會一定大過丹循好多
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

如大抽獎的話,乙一寶血係未收晒?乙一丹遁定乙一軒下機會大d?

qqbabe 發表於 15-3-11 10:43
如大抽獎的話,乙一寶血係未收晒?乙一丹遁定乙一軒下機會大d?

去睇下先啦!
http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2990975&extra=page%3D1

還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

qqbabe 發表於 15-3-11 10:43
你又要再抽嗎?

引用:Quote:qqbabe+發表於+15-3-11+10:43+如大抽

原帖由 hkpapa852 於 15-03-11 發表
你又要再抽嗎?
仲有個仔17-18, 想請教乙一軒下vs乙一基恩又點睇?

qqbabe 發表於 15-3-11 11:41
仲有個仔17-18, 想請教乙一軒下vs乙一基恩又點睇?
兩年後變數太多, 軒下9月轉全日, 之後會唔會多番人報又未知.

但11網應該都係比12網穩陣, 起碼乙一唔中乙二都仲有多過一間好過李賬豪既選擇

醒目開學勳章 王國長老

Gerard 發表於 15-3-11 13:15
20分丹循唔使諗
25分入唔晒的學校, 全港數埋得幾間
我相信丹循20分入唔晒, 但未至於20分唔使唸lor

hkpapa852  太多人誇大了某些學校既受歡迎程   發表於 15-3-11 14:26

其實寶小係小班教學,得三班,仲有25分,弟弟妹妹個d,舊生20分自行唔得叩門入可能大機會啲嘅

引用:Quote:Gerard+發表於+15-3-11+13:15+20分丹

Gerard 發表於 15-3-12 10:39
不是,你們誤會了,因為本身丹循位很少,小一得2班共50人(有錯請更正),一半自行25個,兄弟姊妹已佔一大半 ...
其實也不是, 應該是你誤會至真, 在EK, 「25分收唔晒, 20分唔使諗」是一個很重要的指標, 十分敏感, 很多人關注, 所以, 在EK, 除非有真憑實據, 否則, 「25分收唔晒」、「20分唔使諗」之類的說話, 可免則免, 以免影响他人決定, 20分Slim chance定20分 no chance, 分別很大的。

hkpapa852  對!  發表於 15-3-12 11:41

lauwingtai 發表於 15-3-12 11:38
其實也不是, 應該是你誤會至真, 在EK, 「25分收唔晒, 20分唔使諗」是一個很重要的指標, 十分敏感, 很多人關 ...
叫人20分唔駛諗, 除非係連25分都收唔晒, 否則, 我諗比較合理既講法係, 20分機會微

唔駛諗暗示一定無機會, 機會微即係重有機會, 只不過唔高

引用:Quote:lauwingtai+發表於+15-3-12+11:38+其

‹ 上一主題|下一主題