用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 學之園vs維多利亞
樓主: cherry91818
go

學之園vs維多利亞 [複製鏈接]

2pmshow 發表於 15-4-14 15:14
咁維記誠實好多, 報出來人數一個就一個, 同畢業生人數相乎

咁又唔可以咁講, 學之園係有每年公開K3畢業生就讀小學人數架, 只不過再額外提供獲到offer既數據。何況2014-15年度K3學生都未完搵學校既程序, 連家長都未知會讀邊間, 現階段學校又點會出到數據呢?

bubuG 發表於 15-4-13 18:06
其實報全校offers 總數都幾misleading . 有一小撮叻仔女可以好多個offers,但有更多小朋友係可能一個offers ...

呢個表係2014-15年度K3學生到三月中為止所獲offers, LH只係俾自己學生家長內部參考(可能好多家長都心急想知), 無公開放上網頁,學校無提供平均每個學生所獲offer數據, 亦提示左有學生獲得多一個offer, 唔覺得學校有misleading既意思, 睇數據既時候要自己心水清。

2014-15年度K3學生搵小學個程序都未完, 學校無可能而家就知道學生最終讀邊間。過往畢業生就讀小學既數據, LH一向都有放上網頁。

回覆:學之園vs維多利亞

引用:Quote:peggyhklam+發表於+15-4-16+06:53+所

原帖由 MrBeast 於 15-04-16 發表
好難講,朋友點都唔會識哂全校家長,聽到的可能只是事實的一部份,所以都係信自己最好 ...
同意呀,信自己最好。

就算俾你識哂所有家長,都未必所有家長講既都係事實既全部啦。如果話學校數據信唔過,家長既數據又邊個保證係正確?

‹ 上一主題|下一主題