用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 請問各位知唔知英國頭500位既寄宿學校名單有那裡找? ...
go

請問各位知唔知英國頭500位既寄宿學校名單有那裡找? [複製鏈接]

謝謝各位
   17    0    0    0

demio 發表於 15-2-22 13:20
回覆 亮燈 的帖子

Try this website:
謝謝你,但我想知頭500位,而頭200位我已找到,謝謝,唔知仲有冇其他網頁可提供呢?

brother4 發表於 15-2-22 16:11
想轉校?R 校不錯
唔係,幫阿細搵呀!等破產

唔該晒!如果有GCSE 500或800內更好,謝謝!

brother4 發表於 15-2-22 23:13
你好聰明,找低rank ,咁孩子入讀,定名列前矛,不如找容易取獎學金中學,會負擔少很多

...

你諗多左喇!因為我希望搵到間學費平而排名唔好太低就得。如果唔係,我就會彈盡糧絕喇!

引用:R校不高學費,再平向北上,5千都有,但不知

原帖由 brother4 於 15-02-23 發表
R校不高學費,再平向北上,5千都有,但不知佢排名,如找到請介紹

...
希望搵到啦!

Alicec516 發表於 15-2-23 17:05
http://www.britishunited.net/boarding-school-search/
某家agent的篩選器
謝謝,但試過沒反應

waichung1962 發表於 15-2-23 18:08
http://www.anglo-chinese.com/Rank1.htm
呢個嘗試下
謝謝你,好有用。

引用:Quote:亮燈+發表於+15-2-23+18:09+謝謝,但

原帖由 Alicec516 於 15-02-23 發表
http://www.britishunited.net/右下角,寄宿學校搜查
請問你是否用電腦或電話都查到?我用電腦及電話都冇反應,按搜尋制後都冇反應。

引用:二個同學校有10%折扣,再加上今日財爺言論

原帖由 brother4 於 15-02-25 發表
二個同學校有10%折扣,再加上今日財爺言論,不用找,二個一起方便交通安排,大仔校服可給細

...
請問條鬍鬚佬講過乜?97年後我一向對呢個政府都冇期望。

引用:佢説話,見英鎊回落post有講,你OK? +

原帖由 brother4 於 15-02-25 發表
佢説話,見英鎊回落post有講,你OK?
收到,已睇,除左子女免稅額好過冇之外,其他幫唔到我,呢個政府坐擁3萬億儲備,唔之做乜,浪費一千億建低速高鐵,用數以億計既納稅人錢買東江屎水返黎過濾就好地地,叫佢攞呢一千幾百億黎幫下D長者、中產市民就話幾十年後會赤字。

dsedse    發表於 15-2-25 12:10

引用:(佢攞呢一千幾百億黎幫下D長者、中產市民就

原帖由 dsedse 於 15-02-25 發表
(佢攞呢一千幾百億黎幫下D長者、中產市民就話幾十年後會赤字。)
年年水浸預計唔到,十年後會會赤字就預計到, ...
最重要係,如果私人公司,個職員年年預算話蝕,但結算就賺或相反,你估個老闆會點做呢?我就會晨早炒左呢D冇能力既職員啦!仲要每月有面收幾十萬人工?仲有,佢話幾十年後會赤字,但依家D長者執緊紙皮過活喎!D中產市民生活都艱難喎!迫在眉睫既你唔理,理埋D幾十年後可能會發生既事?我知道係呢度唔應該講,但請恕我只能對呢個唔係香港人既政府講:&%$#@*¥®€£±~¢¿*&%$#@,唔好意思各位,失禮喇!

waichung1962 發表於 15-2-25 19:56
金融時報排名(Rankings - Financial Times)?
請問那裡找到?

waichung1962 發表於 15-2-25 20:21
金融時報大學排名(Rankings - Financial Times)
http://rank.uker.net/other/166437.html
寄宿中學

lui 發表於 15-2-26 04:10
我個friend個仔入了間around 7000一個term的。學校好有heart.佢個仔資優但在香蕉港被ignore .就來屈死

...
請問邊間?

引用:Quote:原帖由+亮燈+於+15-02-26+發表請問邊

原帖由 lui 於 15-02-26 發表
Royal hospital school
唔該晒

引用:Quote:原帖由+亮燈+於+15-02-26+發表唔該晒

原帖由 lui 於 15-02-26 發表
Sorry should be Kingsley.
唔該晒

引用:回覆+brother4+的帖子 都係Devon,+怕人話

原帖由 scso 於 15-02-26 發表
回覆 brother4 的帖子

都係Devon, 怕人話我賣廣告所以不開名了, 好喜歡Devon天氣, 淳樸, 治安好 ...
我都想知邊間仲平?麻煩PM話我知,唔該晒!

demio 發表於 15-2-26 17:44
回覆 亮燈 的帖子

亮燈兄,
唔該晒!

lui 發表於 15-2-26 10:36
Sorry should be Kingsley.
剛睇過,今年學費係£7990
‹ 上一主題|下一主題