用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 學卷vs冇學卷
樓主: smallpeachbb
go

學卷vs冇學卷 [複製鏈接]

引用:Quote:原帖由+smallpeachbb+於+15-01-05+發

原帖由 pizzaheidi 於 15-01-06 發表
原本我都打算讀間學劵,閒 $ 去學野!但諗深一層就改變左想法,因為私幼用英普教學,小朋友不知不覺在無壓 ...
我老公表姐第一個小朋友happy school, 很幸运抽入喇沙,跟住恶夢開始,大人小朋友都喊晒救命,尤其默書時候,要好耐才適應到,到2仔時,决定揀番谷同傳統,2仔上喇沙,讀得輕鬆,其实睇下你小學target 咩小學

引用:Quote:原帖由+pizzaheidi+於+15-01-07+發表

原帖由 lui 於 15-01-07 發表
One point you have missed out.跟到是頭一兩年,四五年班高下立見!
事實上個底唔好,每日放學要出外補,補完都係唔掂,到4,5年班仲難仲深,叔仔個仔現在小六都係跟唔到

回覆:MELODY430 的帖子

除非小朋友本身非常聪明或本身姿質好,否则都係根基好重要

回覆:charchar2001 的帖子

我剛選擇從學卷學校到私幼,只是match 到小朋友就是好學校。

引用:其實大家會唔會靠工人比語境小朋友呢?如果

原帖由 RRRRGGGG 於 15-01-28 發表
其實大家會唔會靠工人比語境小朋友呢?如果有工人同佢講英文講故事咁係唔係可以讀劵校慳d錢呢?本人現在無 ...
我有菲工人,但也出去學,1.唔係個個喜欢同小朋友溝通,有朋友工人英文好但唔同小朋友玩,2. 工人唔識教

回覆:MELODY430 的帖子

3歲前英文單子,simple 英文係學到的,但之后也要出外學

‹ 上一主題|下一主題