用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 RHS VS 北角明慧
go

RHS VS 北角明慧 [複製鏈接]

RHS VS 北角明慧

0    0    0    0

回覆:akazan 的帖子

RHS 語境及校園都較優勝;唯一缺點地區遠要坐校車。

回覆:RHS VS 北角明慧

RHS better

引用:RHS+better +

原帖由 964000 於 14-12-26 發表
RHS better
可唔可以講下原因?

回覆:RHS VS 北角明慧

我在這兩間offer中選了RHS 其實兩間style 不同,好depend 家長鍾意啲乜

引用:我在這兩間offer中選了RHS+其實兩間style+

原帖由 socute 於 14-12-27 發表
我在這兩間offer中選了RHS 其實兩間style 不同,好depend 家長鍾意啲乜
Good taste! I choose rhs too

引用:我在這兩間offer中選了RHS+其實兩間style+

Style點唔同?可否分享下睇法?

引用:Quote:原帖由+socute+於+14-12-27+發表我在

原帖由 RonnyBB 於 14-12-27 發表
Style點唔同?可否分享下睇法?
去過interview感覺都不多一樣。明慧是牟利辦學團體,rhs有宗教背景,校長style已經好不同。校舍對我來說非常重要,我仲記得眀慧樓下間洗衣舖大火,雖然波及不到學校,但是那天燒完我剛剛經過,有得選擇就揀校舍環境好啲。我是比較保險的媽媽,RHS 有私小backup 就算唔係好top 未算好差。我最鍾意是容許參加大抽獎,起碼可以放膽去博。聽說明慧教英文好,但是點好都唔會去到native level Rhs 英文都不差 pn 己有phonic 我的角度就 good enough. 不過有家長說rhs不是happy school 都有啲功課咁expect happy school 的家長可能要考慮

引用:Quote:原帖由+RonnyBB+於+14-12-27+發表Sty

去過interview感覺都不多一樣。明慧是牟利辦學團體,rhs有宗教背景,校長style已經好不同。校舍對我來說非 ...
Rhs教英文可以去到native level嗎?
兩間也是學術性,好似大家也教深一年……

引用:Quote:原帖由+socute+於+14-12-27+發表去過

原帖由 RonnyBB 於 14-12-27 發表
Rhs教英文可以去到native level嗎?
兩間也是學術性,好似大家也教深一年……

...
我正是不要求native 比學卷深少少就ok 所以説明慧重語文不是吸引我選它

‹ 上一主題|下一主題