用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 York am VS KV am
樓主: hihisheep
go

York am VS KV am [複製鏈接]

回覆:York am VS KV am

引用:Quote:hihisheep+發表於+14-12-11+20:51+Yo

原帖由 Amymichelle 於 14-12-12 發表
當年同你個case一樣,最後我選擇左KV,阿女雖然活潑好動,但是非常融入kv生活!我覺得沒有最好只有最適合!希望 ...
謝謝您

回覆:York am VS KV am

其實樓主如果讀緊York PN又覺得麻麻,何必考慮咁多?相信你轉KV將來後悔的機會會比較低。

除非好明確知道自己想要什麼和相信York 可以比到你,又或者以後唔再上BK, 否則不要選York了,人言可畏。

回覆:chungayu2 的帖子

因為聽過佢嘅talk, 印象最深係拎份news clip暗踩其他幼稚園。我只係想分享個人感受,敬希見諒

darichie 發表於 14-12-12 22:25
因為聽過佢嘅talk, 印象最深係拎份news clip暗踩其他幼稚園。我只係想分享個人感受,敬希見諒

...
呢個唔出奇, 佢個 talk, 真係幾倒米.....俾我會神秘啲, 可能會仲好生意.

醒目開學勳章

引用:Quote:darichie+發表於+14-12-12+22:25+因

原帖由 fdsafdsa 於 14-12-12 發表
呢個唔出奇, 佢個 talk, 真係幾倒米.....俾我會神秘啲, 可能會仲好生意.  ...
佢口材差,唔知佢自己知唔知,不過教學上唔知係佢定佢d老師成功。

引用:York+am+VS+KV+am好難揀 +

原帖由 hihisheep 於 14-12-11 發表
York am VS KV am好難揀
If it's me, KV for sure. For good English, I would rather go to Kingston or Anfield.

簽名被屏蔽

布希亞 發表於 14-12-13 16:18
York基本全收,kv十幾個收一個,有得揀咩?

如果邊間難入啲就選邊間, 樓主真係唔駛開個 topic 討論, 睇得出, 樓主[size=13.63636302948px]唔係人云亦云, 而係真心想搵間識合佢小朋友既, 樓主都係想了解兩校既分別同好處.....
KV 係間好好既學校, 亦都好難入, 但如果唔適合, 真係會浪費咗小朋友既天資.

引用:+本帖最後由+fdsafdsa+於+14-12-13+21:23+

原帖由 fdsafdsa 於 14-12-13 發表
講得好!

引用:+本帖最後由+fdsafdsa+於+14-12-13+21:23+

原帖由 fdsafdsa 於 14-12-13 發表
Yes, 好應同!
另一個point我想講, york同kv係大校,有邊幾間kg好似佢地咁收成6百幾人,當你6分1人中直資扣門,都有百幾人,已經多過人地一間普通kg收一嘅人數,所以d人成日聽佢地升小能力高,但當中失敗嘅都佔唔少人,村校考到直資年年都有,一間村校得幾十人,十幾個考到其實比例都以上兩間一樣,最緊要家長認為最適合自己嘅子女係咩。

‹ 上一主題|下一主題