用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 名氣真是最重要嗎?
樓主: mrsmartie
go

名氣真是最重要嗎? [複製鏈接]

在沙田,英藝也是名校. 雖然只係新開一兩年. 起碼唔使只得一間嘉德麗. 其實名氣呢樣嘢, 我覺得係旁人先至會著重, 好似想衡量你個小朋友叻唔叻咁.  但作為家長, 更加著重小朋友讀得開唔開心, 學唔學到嘢. 如果小朋友讀得唔開心, 就算係名氣大, 你都會幫佢轉校架係咪?

引用:我喺藍田迦南見D老師都好cool,+加埋佢地套

原帖由 maymaychoy 於 14-12-11 發表
我喺藍田迦南見D老師都好cool, 加埋佢地套黑色制服. 都唔似去幼稚園,似見工.只係負責帶我地四圍行及面試 ...
藍田迦南黑色制服? E? 上次in果時見d老師著藍色T shirt + 運動褲ga boo..

引用:Quote:QQfishs+發表於+14-12-9+08:48+學校

原帖由 jlbb1 於 14-12-14 發表
你講邊間迦南,面試日去窩打果間,覺得講者幾惡同唔太nice,語氣有些冷叻。同埋覺得學費幾貴 ...
荃灣個間打去問野都好串,一副唔休無人讀態度

隔離k討論區全部都係講SC,KM,KV,LH
咁你話呢?

mrsmartie 發表於 14-12-11 20:57
九龍塘多選擇別人才這樣說,在大埔、屯門、元朗,英藝是名校。
英藝係沙田都係名校。我細女3 月b 剛報考pn 都衰左,只得waiting

‹ 上一主題|下一主題