用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 聖若望offer
go

聖若望offer [複製鏈接]

回覆:聖若望offer

比一般深,要求也高,小女返左k1幾個月,英文已好好,我在家用鬼佬速度同佢說話,100% ok,佢英文也是外國人口音,好學校

可以的話,最好讀全日,比多少少,少朋友可以做完工課才回家,仲有午餐,下午茶,午睡,小朋友會學會自立,自己着鞋,刷牙。

我舊年係放棄st cat. 而入SJC. 我地buy 佢半龍。我女係谷得那種,所以佢返得很開心,我有時去接放學,見到其它老師都很好,我女吾係佢地班都會同佢玩,問班主任野,佢會答到你ok為止。我地唔識普通話,所以冇試過佢,上两星期有個姨姨用普通話問佢野,佢景然識答,雖然廣東話答,但份我已很impressed.

我小朋友成日發開口夢,仲係講英文,that means學校己train到佢念都係英文,我覺得學校好勁。

琴晚亞女在食晚飯其間同我倆個講,”食飯唔好講野,老師話食飯係唔可以講野既(k1佢全日)”,我覺得學校教很好好。

引用:回覆+timliu+的帖子 但是否中文會較弱?+怕

原帖由 LeeTszKi 於 14-12-31 發表
回覆 timliu 的帖子

但是否中文會較弱? 怕難平衡...
我個仲係k1, 未見到太大分別,但我相信針係冇兩頭利既。

‹ 上一主題|下一主題