用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 大埔道崇真05年K1小朋友家長,入嚟啦! ...
go

大埔道崇真05年K1小朋友家長,入嚟啦! [複製鏈接]

大埔道崇真05年K1小朋友家長,入嚟啦!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 我囝囝 Jasper 2002年5月出世,佢已經3歲5個月嘞! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 常聽說世界愛沒長久,哪裡會有愛無盡頭? 塵俗的愛只在乎曾擁有,一刻燦爛便要走! 而我卻確信愛是恆久,碰到了你已無別求, 無從解釋、不可說明的愛,千秋過後仍長存不朽! 誰人受痛苦被懸掛在木頭? 至高的愛盡見於刺穿的手, 看!血在流反映愛沒保留,持續不死的愛到萬世不休! 惟求奉上生命全歸主所有,要將一切盡獻於我主的手, 我已決定今生再沒所求,惟望得主稱讚已足夠!

Re: 大埔道崇真05年K1小朋友家長,入

[size=large]05年崇真K1小朋友 (updated on 7.11.2005)
如有錯漏,請指正!

下幼勇班
1. Owen Tsang(CCheng)
2. cc (zzss)
3. Kiri (Kirima)

下幼義班
1.Hailey (ConnieBaby219)
2.Natalie (mamamui)

下幼善班
1. 琦琦 (abbytang)
2. 軒軒 (叮叮噹噹)

上幼愛
1.Tracy (sunsunsandy)
2.Cissy (得意媽)
3.學霖 (ball)
4.himhim (himbb)
5.濤濤 (somimi)
6.jeffrey (carcar)

上幼望
1.kuk hin (yy13)
2.浟浟/zoe  (Iris-Lun)
3.依言(palmchristy)

上幼仁
1. chloe (Jennie)
2. 昕昕/mui mui (Jade)
3. Adrian (Adrian媽媽)
4. 禮禮 (禮禮媽)

上幼信
1. lok to (yammiebaby)
2. (lam's mother)
3. (cwcw)

Hi, mamamui, vivianjasper,

想請問唔得閒去"新生閒介會"有無問題?會否影響學位去留?

kae

Valerie媽媽,
你好,我想知道祟真幼稚園是何時開始學寫字的呢?thanks

mamamui 寫道:
Hi, vivianjasper,

我打算送囡囡入讀下午主流班.不過她是11月出世的細女,都有點擔心她的適應問題.7/5會去參加briefing嗎?

吓?!我冇收到任何消息關於"7/5參加briefing"喎!係寄信定係電話通知o架?
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 我囝囝 Jasper 2002年5月出世,佢已經3歲5個月嘞! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 常聽說世界愛沒長久,哪裡會有愛無盡頭? 塵俗的愛只在乎曾擁有,一刻燦爛便要走! 而我卻確信愛是恆久,碰到了你已無別求, 無從解釋、不可說明的愛,千秋過後仍長存不朽! 誰人受痛苦被懸掛在木頭? 至高的愛盡見於刺穿的手, 看!血在流反映愛沒保留,持續不死的愛到萬世不休! 惟求奉上生命全歸主所有,要將一切盡獻於我主的手, 我已決定今生再沒所求,惟望得主稱讚已足夠!

Hi, Valerie媽媽

其實學校收咗我仔仔係下午主流班,我想比佢去讀國際班,因為我想佢英文、國語叻啲,不過學費貴一倍成$3,600一個月,崇真原來04年9月係第一年開始有國際班。你覺得有冇咁嘅需要轉班呢?請指教!

我係收到邀請信出席"新生簡介會",重有話當日會開放課室比小朋友適應下添,不過我個封好似唔係7/5而係4月份的。最幣封信唔知放向邊樹。

kae

vivianjasper 寫道:
Hi, Valerie媽媽

其實學校收咗我仔仔係下午主流班,我想比佢去讀國際班,因為我想佢英文、國語叻啲,不過學費貴一倍成$3,600一個月,崇真原來04年9月係第一年開始有國際班。你覺得有冇咁嘅需要轉班呢?請指教!

我都係報左國際班,但重係考慮當中,因為我同老公都各有所屬,唔知點好,但多數要睇佢頭啦。

其實我覺得如果經濟上ok的話,當然比佢讀國際班好d,但學費相比讀國際學校就差唔多,但我都無揀到國際學校比佢讀,最主要係唔想佢成日痴住d鬼law(絕無岐視成份,純屬個人意見)。

同埋鐘意學校超多課外活動而且價錢合理,起碼唔洗我地d家長週圍搵咁辛苦,返學校上課外活動都放心d啦。

kae

cyhy 寫道:
Valerie媽媽,

K1下學期開始寫d簡單字,like:上、下、大…

cyhy 寫道:
Valerie媽媽,

K1開始寫字, 但唔需要太擔心, 如學校太過吹谷, 相信有很多家長會轉校, 但學校一直維持學生

Hi Kae, vivianjasper,

而家社會

vivianjasper,kae,

我前文所指的briefing就是新生簡介會+開放課室了,學校來信通知的.似乎學校不只一天會做這個活動呢!或者kae你可以問

Re: 大埔道崇真05年K1小朋友家長,入嚟啦!

Hi, 各位mami

我仔仔將會入讀下午主流班,希望轉到上午班啦!

himbb 寫道:
Hi, 各位mami

我仔仔將會入讀下午主流班,希望轉到上午班啦!

相信好快會有消息了,校方做完簡介會都心裡有數實際收到幾多人了...
咁我個女咪又少個同班同學?

Re: 大埔道崇真05年K1小朋友家長,入嚟啦!

ConnieBaby219,

幸會呀!到時見!

乜重未有上午班的家長來報到

Leon &  Valerie媽媽,
thanks!

Valerie媽媽,
原本學校也有全日班,想問上下課時間及全日的學費是多少呢?
我的囡囡是主流班下午班,我也收到信5月7日的開放日,

醒目開學勳章

來來來! 上午主流斑報到, 請多多指教

cyhy,

我囡囡2003-2004年度讀K3的主流班學費是$1,880半日班, $2,680全日班, 全方位英語班(下午)約$2,000.  
上課時間全日班8:45a.m. - 4:30p.m.  
            半日班8:45a.m. - 12:??p.m.

而家學費有調整嗎?

cyhy 寫道:
Leon &  Valerie媽媽,
thanks!

Valerie媽媽,
原本學校也有全日班,想問上下課時間及全日的學費是多少呢?
我的囡囡是主流班下午班,我也收到信5月7日的開放日,
‹ 上一主題|下一主題