用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 救恩學校 救恩問題求教
go

救恩問題求教 [複製鏈接]

如果註冊直資或參加統一派位會否真的把正取生變為備取生?有冇人試過?備取排隊頭或尾?

我覺得這樣安排程序上有些問題。因正取生已註冊及交留位費,學校會否退回留位費?

2    0    0    0

引用:如果註冊直資或參加統一派位會否真的把正取

原帖由 alvinmamami 於 14-11-29 發表
如果註冊直資或參加統一派位會否真的把正取生變為備取生?有冇人試過?備取排隊頭或尾?

我覺得這樣安排程 ...
我大仔時試過,學校寄封信來話已將我地put落wait list, 無退番留位費

回覆:救恩問題求教

交留位費張通告已寫明晒所有野,同意先好去交,冇話公唔公平,不同意就唔好交,間間都冇退。

mvtogether    發表於 15-11-3 17:12

醒目開學勳章 王國長老

回覆:救恩問題求教

如果一早講明,家長依然選擇多一間,學校唔退錢都好合理

Charlotte_mom 發表於 14-11-29 12:57
如果一早講明,家長依然選擇多一間,學校唔退錢都好合理
agree. 寫明亦講明。好合理。

vnghk0001 發表於 14-11-29 10:51
交留位費張通告已寫明晒所有野,同意先好去交,冇話公唔公平,不同意就唔好交,間間都冇退。
面試時已經大大隻字寫出嚟俾家長睇, 交留位費通告亦寫得好清楚~ 而家好多私校都係咁, 有D直頭 cancel 你學位,唔係放waiting list 添!

舊年識人係有救恩,照大抽獎,抽吾到好的,而家讀緊救恩。不過如果學校吾睬你,你都無符,一年比一年人多,係有風險。
‹ 上一主題|下一主題