用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 馬鞍山康傑收到offer未?
樓主: sanmasanma
go

馬鞍山康傑收到offer未? [複製鏈接]

回覆:馬鞍山康傑收到offer未?

我都係waiting, 做晒所有只係無叫我媽媽,就得呢個結果。老實我唔開心,係咪assume一個5月b能做晒所有嘢?咁仲駛黎上n班咩?算吧!當佢地走寶!

康傑考既唔深 , 好多小朋友都可以做到, 老師可能睇埋家長同小朋友既互動, 家長既回答
作評分

其實聽老師問家長嘅問題,你會知道家長果part都佔多分,對家長有要求。小朋友嘅表現,我相信唔會要求100%。(我仔唔太識講嘢,媽媽都無叫)
有過往經驗話見到有老師會喺lobby mark小朋友表現,但果日眼見唔似有;喺waiting room亦唔太覺有;反而由離開waiting room開始,我覺得老師已經觀察及評分中~

引用:等埋明天啦,因為要交留位費的明天便是dead

原帖由 jcsze 於 14-11-17 發表
等埋明天啦,因為要交留位費的明天便是deadline。相信下一批信,星期尾會再寄出。 ...
Sld be 星期四 dead

我估....除了要聽老師指令去做動作之外,識講野也是最重要因素。例如:識講自己個名,及講眼耳囗鼻。當然,老師問家長的幾條問題,也會有影響。

在waiting room 入面有個老師,我見佢簡唔中拎塊黑色板出來寫野,應該mark 分了

引用:我都係waiting,+做晒所有只係無叫我媽媽,

原帖由 mymelody521 於 14-11-17 發表
我都係waiting, 做晒所有只係無叫我媽媽,就得呢個結果。老實我唔開心,係咪assume一個5月b能做晒所有嘢? ...
可能競爭太大,  真係要好smart 加埋家長應對得宜先會收。 唯有寄望其他學校啦。

引用:Quote:原帖由+mymelody521+於+14-11-17+發

原帖由 Thelittlepingu 於 14-11-18 發表
可能競爭太大,  真係要好smart 加埋家長應對得宜先會收。 唯有寄望其他學校啦。

...
其實我相信應有人唔留位、甚或交左留位費最終都唔讀,因大家都係留定慢慢揀,可能下年初先真正決定~

我相信家長對答佔分都幾重,因為我囡扭眼瞓,只做到三成, 佢扭到推玩具,爆喊,最尾要抱佢走,連老師送公仔俾佢都推落地,冇謝謝冇推櫈。。。
見完我諗住實唔收架啦,點知最尾都收左

引用:+本帖最後由+SzeForCat+於+14-11-18+10:26+

原帖由 SzeForCat 於 14-11-18 發表

我相信家長對答佔分都幾重,因為我囡扭眼瞓,只做到三成 ...
請問問家長什麼問題?我仔6月B,下年三,四月才in  n 班呀,之前greenfield 己waiting list 我好担心佢冇N班收,可以賜教嗎?感謝

大仔大女已受一批,我們細仔細女的機會仲少左啦

suslau2004 發表於 14-11-18 11:10
請問問家長什麼問題?我仔6月B,下年三,四月才in  n 班呀,之前greenfield 己waiting list 我好担心佢冇N ...
其實我諗好睇當時情況,如我囡扭眼瞓推玩具,我老公即刻好嚴肅咁話執番佢,我囡又真係死死地氣執... 跟住老師就問平時扭計點處理,我答睇情況,如刻意扭計就會叫唔好,如果因為眼瞓肚餓就會分散佢注意力,咁啱我囡又開始爆喊,我就抱開左佢睇課室壁報同其他玩具,我老公就繼續同老師對答... 唔知咁有冇加分

除一般問題,另外老師都有問點睇返學後小朋友多病呢樣野。

SzeForCat 發表於 14-11-18 08:25
我相信家長對答佔分都幾重,因為我囡扭眼瞓,只做到三成, 佢扭到推玩具,爆喊,最尾要抱佢走,連老師送公 ...
你小朋友係大仔?

SzeForCat 發表於 14-11-18 12:01
其實我諗好睇當時情況,如我囡扭眼瞓推玩具,我老公即刻好嚴肅咁話執番佢,我囡又真係死死地氣執... 跟住老 ...
唔係一個家長聽簡介會個陪見老師咩?可以兩個一齊見?

cat128 發表於 14-11-18 12:43
你小朋友係大仔?
我囡係3月B

cat128 發表於 14-11-18 12:48
唔係一個家長聽簡介會個陪見老師咩?可以兩個一齊見?
因為我聽完簡介會仲未到我囡見, 所以可以兩個一齊入...

引用:Quote:suslau2004+發表於+14-11-18+11:10+

其實我諗好睇當時情況,如我囡扭眼瞓推玩具,我老公即刻好嚴肅咁話執番佢,我囡又真係死死地氣執... 跟住老 ...
Tks for sharing ,真系好担心阿仔會冇n班讀

引用:Quote:cat128+發表於+14-11-18+12:48+唔係

因為我聽完簡介會仲未到我囡見, 所以可以兩個一齊入...
下?咁好?我老公聽完都係喺出面等咋(不過當時我已入waiting room又可能另計)

引用:Quote:cat128+發表於+14-11-18+12:43+你小

我囡係3月B
最後有咩offer?

回覆:kabemama 的帖子

我都入咗waiting room, 老公企係出面等,interview 時即刻叫埋佢,所以可以2個一齊in

‹ 上一主題|下一主題