用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 明慧(太子)vs 金巴倫
go

明慧(太子)vs 金巴倫 [複製鏈接]

現在讀緊太子明慧PN
剛收到金巴倫K1 offer,值唔值得轉呢?

1    0    0    0

回覆:mao_mama 的帖子

我都是明慧 n 但轉左 sn n1

為什么?

回覆:chunmama2011 的帖子

點解會轉嘅?金巴倫邊方面比明慧優勝?

我都想知,Chun Mama 可否講下轉後感受? Thanks!

回覆 chunmama2011 的帖子

咁轉左好唔好呀?

回覆:Smeim 的帖子

我仔是超細 b 轉左 sn 後 說話能力叻左好多 用中文可以用中文

引用:我仔是超細+b+轉左+sn+後+說話能力叻左好多

原帖由 chunmama2011 於 14-11-04 發表
我仔是超細 b 轉左 sn 後 說話能力叻左好多 用中文可以用中文
Sorry 按錯
問中文可以用中文答 問英文可以即時用英文答 可能是小班 老師對小朋友的情況好了解 如發現有問題會即時致電家長 初時返學阿仔都好掛住明慧老師 因為明慧老師成日抱同攬小朋友 可能k1 大個左 sn 老師是用鼓勵的說話教小朋友 要他們自己嘗試 致於學術上 中文數都好平均 因為我是working mum 所以我覺得學校是谷的
Style 但小朋友是可以應付的 sn 由校長到嬸嬸都好nice 好有家庭 feel 學校定期舉辦家長會 update 家長 這點我都好appreciate  學校還會有不同的課外活動比小朋友自由參加 (不過要考慮校車問題) 我小朋友由初時喊住返學到現在自己執功課話要交比老師 我相信佢返學一定好開心 當然人人的標準不同 祝明慧同 sn  小朋友上學都開心

sn 係咪好多雜費架?k1先有幾多蒙特梭利教學嗎?

回覆 chunmama2011 的帖子

多謝Chun mama 分享, thanksMy son is studying in Ming Wai now and also got K1 am offer.

回覆 Smeim 的帖子

Sorry, K1 SN am offer

chunmama2011 發表於 14-11-4 08:59
Sorry 按錯
問中文可以用中文答 問英文可以即時用英文答 可能是小班 老師對小朋友的情況好了解 如發現有問 ...

我沒有惡意, 只是不太明白, 你之前說,  " 明慧 n 但轉左 sn n1 "

現在又說 "可能k1 大個左 "... D 時空好似有些不太明白.....

sn n1  是不是即是K?

引用:+sn+n1++是不是即是K?

原帖由 target4 於 14-11-04 發表
sn n1  是不是即是K?
Yes!

回覆:target4 的帖子

不好意思 因為金巴倫n1 即是k1 所以令你混亂左 我仔係13年係明慧讀pn 14年係sn 讀 n1

請問SN你覺得點?課程或其他安排好嗎

金巴倫的comment 真係好好,除了看過校車安排一般外,其它來看所有也是讚

10月囝囝係SN K2, 我覺很滿意。 我呢2年都遇上很好的班主任。(据講正常情況班主任由K1跟上K3,但即使上年K1老師走了,仍保持联絡。)

雜費不比其他學校貴,部分項目可以自选參加與否。 自費課外活動多種類,但冇压力要求參加。 K3媽媽話,K2今年加深了中文課程。
‹ 上一主題|下一主題