用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 有關和小兒在學習和打機及電子媒體使用上的時間爭議 ...
樓主: stanleypyk
go

有關和小兒在學習和打機及電子媒體使用上的時間爭議   [複製鏈接]

回覆 Azzurro 的帖子

現在中年的一代,有幾多個有好關愛的父母,有很快樂的童年?
過咗去的事,實在追唔番,諗咁多盞傷心。我地有幸生活得唔錯,有能力做一個自己心目中想要的父母,去愛錫自己下一代。人生唔可以重來,但可以right the wrong,算係一點安慰。

有日我女長大,佢同人講,「我童年d嘢唔係好記得啦,剩係記得daddy,mommy好錫我。」,這樣也算是留下愛的legacy。

annielui    發表於 21-1-15 15:26

回覆 Azzurro 的帖子

所以說,結婚係女人第二次投胎,呢次有得揀,就要好好選擇。

回覆 ponnychan 的帖子

原生家庭各式各樣的不幸,對小朋友係好慘。
你老公陪小朋友第二次行成長路,相信真是點滴在心頭。上一代的錯,無論如何都應該止於此,一切從新出發。

stanleypyk 發表於 21-4-27 22:27
已沒有發帖三個多月了, 自從兒子表白不願意在此討論他的行為後, 我已沒有再談近況, 不過這三個月內發生了不 ...

為你高興,呢個真係好好的消息   
‹ 上一主題|下一主題