用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 優才(楊殷有娣)書院 2015-2016 優才小一有消息未?
樓主: Cavebaby
go

2015-2016 優才小一有消息未?   [複製鏈接]

引用:剛才打去學校問,信已交去郵局,呢一兩日應

原帖由 maymayliu7774 於 14-09-11 發表
剛才打去學校問,信已交去郵局,呢一兩日應該收到,九月尾家長上第一堂。希望大家都收到好消息! ...
Tks r,好緊張!

引用:希望收到second+waiting+😣 +

原帖由 fingerbb 於 14-09-12 發表
希望收到second waiting 😣
點解呀?

引用:2nd+interview+有幾多人?+只有九十幾人可

原帖由 wynnwynn 於 14-09-12 發表
2nd interview 有幾多人?
只有九十幾人可以offer ? (好難)
I think around 800-1000

引用:都無寫要上堂,佢地今年轉咗玩法,唔知係點

原帖由 豬婆 於 14-09-12 發表
都無寫要上堂,佢地今年轉咗玩法,唔知係點
有朋友收1st waiting,係要上堂。

引用:下!有一批幾日後先有?仲係conditional+of

原帖由 sasahunghung 於 14-09-12 發表
下!有一批幾日後先有?仲係conditional offer?
學校講架?

引用:咁即係呢ROUND有無人被取錄

原帖由 sumaggie101 於 14-09-12 發表
咁即係呢ROUND有無人被取錄
好似冇喎

引用:Quote:niclicma+發表於+14-9-12+14:22+好似

原帖由 sumaggie101 於 14-09-12 發表
即呢轉全部係WAITING?
今日應該係全部first or second waiting。最後就係喺first waiting 入面揀嗰100個。其實,如果已經有個priority list,就咁公佈算喇。

引用:my+kids+did+not+participate+the+game+thi

原帖由 Ling2014 於 14-09-12 發表
my kids did not participate the game this year. But my daughter did join it last year. at that time, ...
咁請問知唔知上年係咪有1st waiting嘅小朋友一定要3rd in先有offer?

回覆:2015-2016 優才小一有消息未?

咁又唔知今年有幾多first waiting 呢?

引用:有人話2nd+in+既時間已顯示排位,咁first+w

原帖由 chungmanchung20 於 14-09-13 發表
有人話2nd in 既時間已顯示排位,咁first waiting 既家長係咪上次係上午in 架?

...
雖然,我係早上。但去到㸃名係見到d申請編號係順序架,而且全部係附近d號碼。如果係跟分數排,學校唔會咁大方擺喺到俾家長望到,同埋d編號會亂排。所以,我唔覺得有關係。

引用:只係擔心學校如果係唔體諒家長,之後咁多年

原帖由 chungmanchung20 於 14-09-13 發表
只係擔心學校如果係唔體諒家長,之後咁多年好難挨。
係呀,我老公聽完咁嘅安排都好反感。我哋first waiting,佢都直頭話唔好繼續。佢話唔明點解父母要參與咁多。填過問卷了解過、面見過家長又傾過,其實仲想點?到底是揀小朋友,還是家長?!要做習作,唔理解意義何在。

引用:會吾為因係+first+interview+時侯大家分數

原帖由 Sasa135 於 14-09-13 發表
會吾為因係 first interview 時侯大家分數差吾多, 揀吾倒突出的人所以要整多次 third interview 最揀過。

...
但係其實1st in搞唔掂,2 nd就好諗辦法。可以嗰次已經係小朋友加家長見。要大人小朋友去多轉係好辛苦。因為唔係體力辛苦,係要面對嗰種壓力嘅辛苦。

引用:優才個網頁連小一收生程序都變成“系統更新

原帖由 DESM 於 14-09-13 發表
優才個網頁連小一收生程序都變成“系統更新中”。真係差到冇朋友。可能偷偷更改收生程序。thinking:

...
是否看到大家的留言?!希望是好的改變!

回覆:2015-2016 優才小一有消息未?

校長今次嘅危機應變處理會反映他的管理理念、能力。會想辦法平息民憤,還是繼續一意孤行。不僅在每個應屆家長心目中會有個分數,而且往後的家長也會建立一個印象。影響深遠!

回覆:AgapePa 的帖子

咁請問上年有冇first waiting嘅人係唔洗3rd in就有offer?

‹ 上一主題|下一主題