用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 蔡繼有call waiting
樓主: lativ
go

蔡繼有call waiting [複製鏈接]

請問你收call 是 sibling 嗎??

其實third in 之後冇offer 的係咪個個都waiting? 如果係...咪成300個 waiting?
我囡都好希望入cky, 可惜我收唔倒call in 第四次

在此懇請各位收到call 要去in 第四次, 但已有其他offer 決定唔會再去in 的家長們, 收到call 時可以坦白話比cky 知唔去, 等佢地可以繼續call 下一個waiting 去in, 等我地呢d 非常想讀又焦急地等待中的家長, 可以有一點點的希望, 大恩大德, 無言感激, many many thx

回覆 emmatong 的帖子

謝謝你呀! 我小朋友是非常非常想讀cky 果隻, 佢經常問我cky收左佢未, 我只好答佢在等待中

我有寫求位信, 而且cky 是我們全家人的首選學校,但冇收到call

回覆 johnattanma 的帖子

上次問有rejected 果個好似係2nd in 之後收的, 佢冇3rd in, 應該有3rd in 冇offer 的全部是waiting, 是嗎? 有冇人知??
有錯請更正, thx

回覆 saltato 的帖子

咁cky再要多次的原因,會唔會想on waiting 的外來生和有兄弟姊妹在校的on waiting list sibling 一齊再考?

可能本身放位比預期小, 但又要滿足sibling on waiting 的家長訴求, 所以再call 同外來生一齊in 第四次去分配唔太多既位?? 我估咋!!

其實我都on waiting list但又冇call 我去 in, 咁係咪已經冇機會? 我都希望可以去in 第四次......

回覆 bbqyou 的帖子

我3rd in 後收信 waiting list 的, 但今次沒有call 我呢

ozoz 發表於 14-6-30 00:21
其實能入到3rd in 嘅小朋友而我認識嘅 ,唔計弟妹,100%已經有其他不錯offer,即使嫁唔入cky豪門,亦有主好 ...

但在我的小朋友來說...沒有比cky更好的offer 呢, 我囡是非常非常喜歡cky 果種, 成日都話要讀cky

希望七月三號會去in 的家長in 完上黎分享下第四次做d乜, 同埋講下幾時出真正result ?

Lativ,咁佢今次send email 叫你4th in,有冇show哂其他家長email?大約有幾多個?

請問有4th in家長3/7 幾點in呀?

ic....謝謝你的回覆

唔知佢呢輪4th in call 左幾多人去見?? 我 on waiting list 而佢又冇call 我, 係咪已經冇機會????
可以 close file??
期望仲hold 住cky 諗緊的家長可盡快決定, 等我地呢d仍在苦等的家長可多一點曙光

其實都係果句:一個願打一個願捱, 如果自己鐘情間學校就算真係要in六次都會去,起碼有個機會先(雖然㘽都搞唔清點解要in 多次,同埋又唔係call 哂所有人)
‹ 上一主題|下一主題