用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 選擇怎樣或哪牌子書包好?
go

選擇怎樣或哪牌子書包好? [複製鏈接]

有沒有人用過日本式硬皮書包?夠不夠輕同健康?

回覆 MarieKitty 的帖子

我打算七月頭買咗小一的書後,看看啲書有幾大本,但日式書包都幾貴,所以想比較一下,seven好定日式好囉,要看實物比較又要去幾個地方先得...

我找到以前有個帖有講日式書包同seven的。http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2193963&extra=&page=2http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2193963&extra=&page=2

回覆 cherrieshum 的帖子

海麗村對面的aexn入面有lego書包賣$450-$790,有隻淨色少少的款,要$7xx,好似有個帽笠住嗰啲款,就平啲。
同場有少少spi的書包。
今日仲去了海港城玩具反x城附近的barxxco看seven書包,有拉鍊同扣帶兩種,男仔來說,拉鍊型都有3-4款,對小一來說真係幾大,個款比較型仔少少,無咁卡通,Lego都同seven差不多唔係細呀。
阿仔試seven上身,加幾本重書入去,都幾貼身,不錯,但成$1150一個,仲貴過阿仔部大提琴﹗真係三思先好買。

今日帶阿仔去aexn試lego書包,放了幾本書,他就駝咗背,但昨天試seven就冇駝背。各位都係帶小朋友同幾本書親身試會準確一點。

Mabello6 發表於 14-6-15 16:30
請問你們在那裡買?已行過千色,一田,UNY 都冇?另可否影下內籠來看看🙏

...
唔明點解咁多人有講邊度買,都不斷有人會問?sogo同aeon都有。

kingkingxoxo 發表於 14-6-15 21:24
有相可望下嗎?我個仔話想要拖喼
拖喼好易唔記得換吓手,結果對肩膀和背脊都不好。上樓梯不方便。

早兩日淘咗個seven書包,連運費三百幾港幣,收到貨質素係正貨一樣,應該不是假冒。抵用。

回覆 BABYPURPLE 的帖子

我打「seven背包」搜尋出來的,得一個店有咋,每款得一個,得有啲冇出相,我買了他再俾多點相我選,有個女仔款係紫色黑色格仔都幾靚,我見平都心思思想買來送人,但又怕係A貨,現在收到貨覺得值,但都不敢肯定是正貨,只肯定個背板,底部,料子,扣子都是正貨一樣,有個暗角手工就好像差少少但全部車得好實淨,見光位手工好好,三百幾,好開心。好鬼輕。阿仔背上後好鬼大,遮住成個身,但放了重物他都好輕鬆,走來走去仲擒上擒落,不願俾我影相,動作快到我影唔到他,我就知我今次買啱咗。平時他書包一重成個人就謝咗唔想行。不過對小一來說真的幾大。
‹ 上一主題|下一主題