用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 89綱派位如何,大家可分享下嗎?
樓主: BB666
go

89綱派位如何,大家可分享下嗎?   [複製鏈接]

請問有人收到 雨川2nd in 通知嗎?

引用:請問有人收到+雨川2nd+in+通知嗎?

原帖由 Karena88 於 14-06-18 發表
請問有人收到 雨川2nd in 通知嗎?
收到星期一in好緊張

引用:Quote:原帖由+venuspig+於+14-06-18+發表其

原帖由 11B 於 14-06-18 發表
禧年一向啄住主風追,可以話叮噹馬頭,奈何主風有聖公會背景,所以升中有優勢,因沙田有2間 band 1 中是聖 ...
何以見得馬循派band2多呢?每年大約有60名派到band1,今年更有多間神校向今屆嘅六年班招手入左,同埋小女係度讀左2年每日功課大約5至6樣,課程一啲都冇教快,反而係家長力谷成績,總括來講馬循是一間愉快學習的學校。

回覆:11B 的帖子

其實主風,馬循,禧年的網頁都有升中派位資料。馬循學生大部分入band 2中學你都講得出..........

回覆 josephinelo 的帖子

請問雨川什麼時候打電話通知2ND IN ? THANKS

引用:Quote:原帖由+venuspig+於+14-06-18+發表其

禧年一向啄住主風追,可以話叮噹馬頭,奈何主風有聖公會背景,所以升中有優勢,因沙田有2間 band 1 中是聖 ...
其實靈糧幾慘,就算點谷,都贏唔到。始終小學同中學有connection(這connection已超過20年),著數好多。

引用:其實主風,馬循,禧年的網頁都有升中派位資

原帖由 sharper 於 14-06-18 發表
其實主風,馬循,禧年的網頁都有升中派位資料。馬循學生大部分入band 2中學你都講得出..........: ...
唔好手指指。各有見解!

引用:Quote:原帖由+11B+於+14-06-18+發表禧年一

原帖由 tracyli 於 14-06-18 發表
何以見得馬循派band2多呢?每年大約有60名派到band1,今年更有多間神校向今屆嘅六年班招手入左,同埋小女係 ...
認同馬循係有愛心,愉快的學校,我今年都有去叩門,僥幸收到 call 可以 2nd in。
升中情况每間小學都有 band 1 至 3 的學生,只是百分比的差距。正如泰x,一樣有學生去到神校, band 1 中,但已唔可以話有幾多個% (唔通 show 0.X % 甘核突咩),只可話幾多個。
我有親友在教育暑及沙田,大埔中學任職,都話 89區得主風,禧年,馬循呢 3間較為出色,其他都一般。
無論我小朋友叩唔叩到,都祝你女成績不斷向前,繼績享受美好校園生活。

引用:Quote:原帖由+tracyli+於+14-06-18+發表何

認同馬循係有愛心,愉快的學校,我今年都有去叩門,僥幸收到 call 可以 2nd in。
升中情况每間小學都有 ban ...
請問你馬循係3條1?

引用:Quote:原帖由+11B+於+14-06-18+發表禧年一

原帖由 tracyli 於 14-06-18 發表
何以見得馬循派band2多呢?每年大約有60名派到band1,今年更有多間神校向今屆嘅六年班招手入左,同埋小女係 ...
絕對贊成! 我係用家。當年都係比較過禧年同靈糧後揀馬循既。

引用:其實主風,馬循,禧年的網頁都有升中派位資

原帖由 sharper 於 14-06-18 發表
其實主風,馬循,禧年的網頁都有升中派位資料。馬循學生大部分入band 2中學你都講得出..........: ...

引用:Quote:原帖由+11B+於+14-06-18+發表認同馬

原帖由 ming0314 於 14-06-18 發表
請問你馬循係3條1?
唔系呀!我 111 主風,派泰伯。 主風同馬循同日 in,考慮完,去了馬循,僥幸馬循有得 2nd in。

回覆:Karena88 的帖子

好似星期一下午!你試下打去問下希望你成功

引用:Quote:原帖由+ming0314+於+14-06-18+發表請

唔系呀!我 111 主風,派泰伯。 主風同馬循同日 in,考慮完,去了馬循,僥幸馬循有得 2nd in。

...
恭喜!

沙田區4間循理會小學,馬循算多學生升上沙循中學了,新翠的白普理只有9人咋~
12-13 升中成績,約4x% 是升band1,算中間成績掛~
似乎佢真係升band2 較多喎,其實同升 band1相不多咋~

11B 發表於 14-6-18 13:17

...
http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2819215&extra=page%3D1
請問這是你嗎?

sharper 發表於 14-6-18 14:13
http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2819215&extra=page%3D1
請問這是你嗎?
...
點解會咁既......精神分裂

回覆:ming0314 的帖子

其實家長為搞叩門已經身心疲累,可必呢

引用:Quote:sharper+發表於+14-6-18+14:13+http:

原帖由 ming0314 於 14-06-18 發表
點解會咁既......精神分裂
之前我在主風叩門個post講左喇,我厚多士幫人開咋,主風唔系111無得in架。另外有答人唔系111照交 form,其實我講沙呂,我以為跨區有 chance,但無得 in 囉。

sharper 發表於 14-6-18 14:53
其實家長為搞叩門已經身心疲累,可必呢
大家都係想係度分亨.....真係無諗過有啲咁既人
‹ 上一主題|下一主題