用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 九龍塘金馬倫道迦南PN揮手區
樓主: rachelho316
go

九龍塘金馬倫道迦南PN揮手區 [複製鏈接]

我囡囡係PN PM CLASS, 都報咗8月適應班啦!!

我個仔仔今年讀pn pm班!

回覆:tzechingbb 的帖子

温馨提示: 記得出席聽日(6月21日 星期六) 家長會

回覆:九龍塘金馬倫道迦南PN揮手區

大家好, 我囝囝係pm, 下午班。香蕉組

回覆 linda-yuen 的帖子

你們會做幾多套校服呀??可以穿街買的sock嗎??

引用:回覆+linda-yuen+的帖子 你們會做幾多套校

原帖由 bblo 於 14-06-21 發表

你們會做幾多套校服呀??可以穿街買的sock嗎??
校服我買學校建議的數量,sock我只買一包三對!

回覆:linda-yuen 的帖子

我老公去聽講座,但回來什麼都不人想請問你們有什麼要注意?買?準備?

回覆:bblo 的帖子

什麼都不知

回覆:bblo 的帖子

唔洗勞氣,其實九成嘅嘢都寫晒喺本入學手冊度

引用:什麼都不知 +

原帖由 bblo 於 14-06-22 發表
什麼都不知
唔使勞氣,第一,你會不會上適應班,如要就穿著便服和背囊回學就可以了。第二,去7-11付款訂校服,學校建議買一件外套,一套運動服,兩件圍裙,如果女孩的就兩條裙,如果是男孩就兩套校服,仲有sock,校方建議訂90或者100碼。第三,你有張通告上面寫住何時回學校影相和取校服的,記住取回收據和訂單比回學校。第四,你只係要買係一對白色波鞋和克色皮鞋(要係魔術貼的)。到9月3日就要正式著校服回校了

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

thank you!!! 我都會8月course 呀!!書包,杯。。。等是學校供應嗎??是否到時會有人量身及即場比校服???

還有,course 要帶什麼??正式上課那天又要帶什麼??謝謝!!

引用:回覆+linda-yuen+的帖子 thank+you!!!+我

原帖由 bblo 於 14-06-23 發表

thank you!!! 我都會8月course 呀!!書包,杯。。。等是學校供應嗎??是否到時會 ...
8月份返適應班背的背包是自己的,不是學校的書包,背包內要有一套衫以便更換,如未介片,要放多一條片,其他的你8月7日,頭三日要帶孩子回學校時再問應該就無喇。

引用:回覆+linda-yuen+的帖子 thank+you!!!+我

thank you!!! 我都會8月course 呀!!書包,杯。。。等是學校供應嗎??是否到時會 ...
書包,杯,毛巾和毛巾盒學校會供應,你無乜要買。到9月3日返學時,同之前一樣,帶多一套衫和片放係書包到,毛巾放係毛巾盒內,要濕的,仲有外套校服一件,要係嘜頭到寫上小朋友的名字,我諗差不多了,如有其他無寫上,請其他bk寫上。

訂校服我諗係訂單上面寫上你要的呎吋,之後去7-11付款,之後回學校影相嗰日就取你訂的學校了。不知對不對。

回覆:linda-yuen 的帖子

感謝你的回覆

linda-yuen 發表於 14-6-23 14:54
訂校服我諗係訂單上面寫上你要的呎吋,之後去7-11付款,之後回學校影相嗰日就取你訂的學校了。不知對不對。 ...
校服訂單只需填寫你所需嘅校服數量,跟住去7-11比錢,到影相果日交返比校服公司,佢哋會同小朋友度身的,唔洗自己填

回覆:九龍塘金馬倫道迦南PN揮手區

大家好我個仔係上午班銀組
有join八月適應班

引用:Quote:linda-yuen+發表於+14-6-23+14:54+訂

原帖由 Bu_ma 於 14-06-23 發表
校服訂單只需填寫你所需嘅校服數量,跟住去7-11比錢,到影相果日交返比校服公司,佢哋會同小朋友度身的,唔 ...
多謝你提醒,如果你唔講,我真係填呎吋上去

‹ 上一主題|下一主題