用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 DBS/ SPC
樓主: 1g2bmum
go

DBS/ SPC   [複製鏈接]

引用:+本帖最後由+CPU1995+於+14-5-20+12:46+編

原帖由 CPU1995 於 14-05-20 發表
補充及更正:自從鄭校長上任後,對學生紀律要求相對提高,遲到或犯校規一定俾P捉!
個別有學生十幾次唔交功課?Sorry!現在老師一定DC你啦!
樂團指揮並不是由學生(簡稱大佬)擔任,係音樂主任及老師擔任指揮工作,除非如choir某一隻半隻歌可能被老師委任指揮部分。

引用:jandtfamily講得完全正確.++鄭校長上場後真

原帖由 必必 於 14-05-20 發表
jandtfamily講得完全正確.  鄭校長上場後真係同前任校長好唔同. 大家要多了解而家DB既情況,   

上學期阿仔 ...
係呀!現在DBS好嚴㗎!遲到1分鐘罰抄1次校規,唔抄?再罰重D!小息時要依時交罰抄,訓導主任仲話有晒電腦記錄邊位學生仲欠交罰抄添!
以前Hea嘅時代唔同㗎喇!唔好成日講以前點點點喇!好嘅改變當然值得保留啦!D仔自然識得點樣做,始終人係要成長嘅!正如鄭校長所講,家長只能做潛水艇家長,直升機家長就行不通㗎喇!

回覆:1g2bmum 的帖子

不用客氣!我哋都係現任用家嘅家長,比較了解現時DB嘅實

引用:不用客氣!我哋都係現任用家嘅家長,比較了

原帖由 jandtfamily 於 14-05-20 發表
不用客氣!我哋都係現任用家嘅家長,比較了解現時DB嘅實
補充:比較了解現時DB嘅實況,對非事實報導需加以糾正,免得影響校譽及對有心入讀之家長造成不必要嘅影響呢!

引用:Quote:jandtfamily+發表於+14-5-20+18:12+

原帖由 ANChan59 於 14-05-20 發表
有時我都掙扎,見到片面之辭及抹黑,要即刻指正,抑或保持風度好些!

可能對某些有心人,風度是沒有意思。 ...
對於某些人不只沒風度,而且刻意中傷、諷刺,捐害男拔聲譽!我哋既是一份子,豈能縱容此等害羣之馬呢!

引用:Quote:jandtfamily+發表於+14-5-20+20:48+

原帖由 必必 於 14-05-20 發表
咪係, 唔出聲又當我地默認呀! 我地都係想講出事實, 唔想佢俾人抹黑.
正所謂邪不能勝正丫嘛!有理性及智慧嘅家長們眼晴係雪亮嘅!係咪?!

必必  Sure..........我地係正義既朋友.   發表於 14-5-20 22:50

回覆:needaplan 的帖子

有西班牙語學!自由參加,課程學費便宜。如出國選擇另一類外語,主要看你去什麼國家?德語、意大利語、法文、西班牙語都係往歐洲進修嘅語言,自己選擇!

‹ 上一主題|下一主題