用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 做左初評建議轉介
go

做左初評建議轉介

做左初評建議轉cac.但想做左私人先。邁步要等到五月。我想問下還有邊度可以做呢?謝謝。

引用:做左初評建議轉cac.但想做左私人先。邁步要

原帖由 WWM1124 於 14-04-14 發表
做左初評建議轉cac.但想做左私人先。邁步要等到五月。我想問下還有邊度可以做呢?謝謝。

...
協康會有。

回覆:做左初評建議轉介

謝謝。留左言等覆中。我朋友幫左可以去兒科醫生度做。但其實有咩要留意? 佢話都可以refer 到。但我唔係好明。謝謝。

可以找兒科或精神科醫生評估先, 最重要快, 有事快D train

引用:謝謝。留左言等覆中。我朋友幫左可以去兒科

謝謝。留左言等覆中。我朋友幫左可以去兒科醫生度做。但其實有咩要留意? 佢話都可以refer 到。但我唔係好明 ...
如果你搵兒科醫生,一定要搵可以refer 小朋友排位嘅,普通兒科係唔得。另外,你可以搵「自悠天地」,佢哋有得在評估。鄰舍輔導會都有。兒童精神科可考慮何定邦。你上網search 可以找到有關資料。

引用:做左初評建議轉cac.但想做左私人先。邁步要

...
唔好等,要快、快、快。

你可以搵杜蘊瑜醫生.私人專做兒童發展專業評估

謝謝大家。我已約了dr fanny lam. 下星期初做,大家祝我兒好運。希望只係虛驚一場。大家一起努力。

頭先漏左。想問下有冇人用過呢?因為我都有聯絡杜醫生。所以想聽下意見。謝謝!

各位。比我約到明天見私家。大家祝我兒好運。

回覆:WWM1124 的帖子

杜醫生好有經驗,有耐性,解釋詳細。收費不是最平,也不是很貴。

WWM1124 發表於 14-4-16 17:00
各位。比我約到明天見私家。大家祝我兒好運。
係邊位醫生呀請問?

引用:杜醫生好有經驗,有耐性,解釋詳細。收費不

原帖由 rakui 於 14-04-16 發表
杜醫生好有經驗,有耐性,解釋詳細。收費不是最平,也不是很貴。
係咪聖保祿廿嗰個?如果係,應該3年前係佢幫我仔做評估嘅,個時佢仲係CAC,佢真係好有料。後尾我想搵番佢,接手嘅醫生話佢出咗去私家。

回覆:jjcow 的帖子

係呀,佢年尾離開st paul自己開clinic,佢好有心機幫我小朋友做評估,仲詳細解釋新舊自閉譜系的差別⋯⋯

回覆 rakui 的帖子

佢幾錢? 同佢評估完, 仲有無其他follow架??
新人進場

回覆:kennyrita 的帖子

我記得評估連報告$10000,但可能個別情況有不同,最好打去問。

做了。情況不太理想。會幫我排政府等。我最後找左杜醫生。因佢比個期最快。現在我諗下一步點行。

引用:做了。情況不太理想。會幫我排政府等。我最

原帖由 WWM1124 於 14-04-17 發表
做了。情況不太理想。會幫我排政府等。我最後找左杜醫生。因佢比個期最快。現在我諗下一步點行。

...
即最後係杜醫生幫你做?

Dr Du收费如何?我30号去见健康院医生,我估计都系转CAC等,都想稳私人快d评估去排队先。

2500一個鐘。正常兩個鐘。但今日我問問題好詳氣。所以見左三個鐘。