用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 學之園收信區
樓主: ruby_leung
go

學之園收信區   [複製鏈接]

回覆:學之園收信區

收到凱帆校pm class. 五月B.

引用:Quote:原帖由+hahahush+於+14-04-14+發表本

原帖由 JJ_Parents 於 14-04-14 發表
凱帆校面試當日,我只見到有兩三位老師叫名及安排面試課室,請問老師埋伏在那裡?有趣問下

...
我囝凱帆校有 offer.我都見到有老師在 indoor playground mark 分。我囝玩滑梯時,我有提佢要排隊。 group interview時,老師俾圈佢,有講 Thank you(不過發音不太準,但老師應知道他是想說 Thank you)有擺圈在正確顏色,並講"Green". 有自己執返圈。跳舞無跟足。 individual interview,全部做到(我無提水),只是無答幾歲。第三 part,全程無離開位,有答校長問題,收禮物時有"謝謝"(不過要我提)
其實我囝平時係活潑好動型,不過佢好鍾意睇書,所以有書睇,可坐定。 我覺得學之園係揀做到8,9成的,再睇其他細節(both小朋友及家長表現)。另外,我想學之園係想收鍾意睇書的小朋友。 individual interview and final part,都要小朋友睇書。

回覆:darichie 的帖子

其實我諗我個B表現不算好好,跳舞係佢弱項,不過好彩LH較着重對答和其他方面。佢係中B,我估有不少大B和超大B表現更好。不過我估可能LH都會因應月齡 adjust expectation?你個B係細B都考到,真係好叻。我朋友 kid 讀緊,話佢個班無細過 June.

回覆:darichie 的帖子

咁你轉做ftm,真係非常值得!

引用:很不捨得!今天放了青衣pm+offer,+祝各位好

原帖由 ngroni 於 14-05-03 發表
很不捨得!今天放了青衣pm offer, 祝各位好運!
揀了哪一間?

‹ 上一主題|下一主題