用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 dbs. feb15號 interview 呢批,any news?
樓主: vesley
go

dbs. feb15號 interview 呢批,any news?   [複製鏈接]

引用:又驚最後抽個吉.....cannot+return+?

原帖由 vesley 於 14-03-24 發表
又驚最後抽個吉.....cannot return ?
如果DBS肯offer個位俾你,即代表你囝囝有出色個人之處,學校係挑選尖子,不管是靠學術、音樂或體育被校方選中,是藉得高興的。始終你是用家,讀不讀取決於自己手中。一支針冇兩頭利,如想到抽獎抽不好時才吃回頭,人家未必會理你,因後備人選也很多呢!

引用:簽好?+唔簽好?

簽好? 唔簽好?
副校長都講到明,喇沙或男拔,家長可回家想清楚才簽名交回學校!

引用:又驚最後抽個吉.....cannot+return+?

又驚最後抽個吉.....cannot return ?
可以話你知,return機會不是冇,除非你有非常好嘅條件,如學術、音樂或體育等某項目係全港第一,才有條件與人家商討喇!

引用:男拔,英華+讀哪一間好?(已註冊英華)

原帖由 Nevergiveup888 於 14-03-24 發表
男拔,英華 讀哪一間好?
(已註冊英華)
兩間都好好,要比較的話,男拔佔優!

引用:SPCC+是Waiting,+如果被取錄是否比男拔,英

原帖由 Nevergiveup888 於 14-03-24 發表
SPCC 是Waiting, 如果被取錄是否比男拔,英華好?
囝囝最喜歡SPCC,希望收到 ...
好難比較,一間男女校,其他兩間男校。不過既然你囝囝喜歡SPCC,如被取錄,理應揀佢嘅!

引用:Quote:sosokel+發表於+14-4-3+23:50+回覆+b

原帖由 cellinyu 於 14-04-04 發表
請問是2月15號的面試的那批嗎?收或唔收的信不應該是同一日期發出嗎?
要處理收嘅學生先,所以先寄出信通知!而其他未被取錄嘅學生人數眾多,遲些寄出,因此不是同一日寄出!

引用:回覆+jandtfamily+的帖子 你確信是這樣嗎

原帖由 cellinyu 於 14-04-04 發表
回覆 jandtfamily 的帖子

你確信是這樣嗎?我在DBS校網上睇到,話4月初公布,沒有說四月尾都會通知喔
你有疑問就打電話俾DBS收生部羅小姐啦!Tel: 27607409 / 27685659

cellinyu  謝謝  發表於 14-4-4 13:47

引用:回覆+小蜜蜂BB+的帖子 奇怪!有朋友只收到

原帖由 lovemusiclove 於 14-04-25 發表
回覆 小蜜蜂BB 的帖子

奇怪!有朋友只收到一封信,內容是確認到收到申請,但之後沒有面試通知信,又是怎樣一回 ...
好明顯只係學校認為申請者未能乎合條件,所以沒有面試機會囉!不是人人入表申請都有機會面試㗎!

‹ 上一主題|下一主題