用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 劍鳴interview
樓主: Pigdripy
go

劍鳴interview [複製鏈接]

引用:今個星期+int+KM啦,+聽聞又係幾千人報名。

原帖由 Pigdripy 於 14-03-05 發表
今個星期 int KM啦, 聽聞又係幾千人報名。知道學校著重功課, 有無家長知道,咁學校係咪即喜歡收坐定定嘅小 ...
我小朋友嗰班有靜有唔靜, 而申請表亦無好似某d學校咁要填父母小學資料。所以唔需要諗多。
放鬆d, 呢間學校interview好合理, 做一d啱同齡小朋友應該可以應付到嘅野。隨緣啦。

引用:半個鐘咁快?由上課室開始計,肯定不止半個

原帖由 apple11 於 14-03-08 發表
半個鐘咁快?由上課室開始計,肯定不止半個鐘,我仔吾鍾意睇書,在第一間房等得好吾耐煩,又眼瞓.... 等得 ...
似乎今年多了睇書環節喎。

引用:這間學校原來咁細! 上下午成六百個小朋友

原帖由 tamagoosie 於 14-03-08 發表
這間學校原來咁細!
上下午成六百個小朋友讀⋯ 似乎會很迫
隔離迦南似乎大一倍!
K1-K3都係20-22人左右一班, N就廿五, 六左右。每級每晝得三班, 應該無你講呢條數咁多。

引用:Quote:原帖由+soso3509+於+14-03-09+發表甘

原帖由 tamagoosie 於 14-03-09 發表
1:10 真係ga
學校資料講,PN to K3 不是1:14 嗎?
小朋友一返學係各自入課室的, 就算上體育課或大時大節有活動都是一級級輪流進行。
不要幻想到好似小學咁日日幾百人企操場啦

引用:Quote:原帖由+soso3509+於+14-03-09+發表甘

原帖由 tamagoosie 於 14-03-09 發表
1:10 真係ga
學校資料講,PN to K3 不是1:14 嗎?
K1-K3行小班,兩位班主任, 有些時段亦再加專科老師, 我理解應該唔會有1:14。

引用:+本帖最後由+CapricornO+於+14-3-10+17:29+

原帖由 CapricornO 於 14-03-10 發表
考得呢環,一定有用意,只係唔知佔幾多分姐。
爬一爬已經可以知道小朋友手腳協調, 大小肌肉, 秩序, 性格等等。
我小朋友上年爬得好出色, 收咗
咁細個考學術, 有必要嗎? KM K1 interview亦唔係鬥叻。N班interview要鬥叻, 唔係去KM.

引用:Agree!+My+instant+feeling+on+the+request

原帖由 BB-Max 於 14-03-10 發表
Agree! My instant feeling on the request "爬去攞玩具" is like dog-training, so insulting and feel ba ...
好多出面大型運動會同學校親子遊戲都有小朋友捐山寵呢環架喎

‹ 上一主題|下一主題