用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 大埔道崇真幼稚園家長分享站
樓主: phylli
go

大埔道崇真幼稚園家長分享站 [複製鏈接]

Re: 大埔道崇真幼稚園家長分享站

Babyruby , 玩完要換番校服架, k1細個果d應該有姐姐同老師幫手, 我想我女k3自己會攪掂架la

hello, 各位我女派左第一志願la, 我都吾知讀吾讀好

點解遲d先講, 因要出街la

傻女, 吾好意思遲左答你呀, 係主愛呀64校網係band one架la, 我會去留位先, 不過祟真8-9號都要報名交學費,書簿費, 校巴費同其他費用la, 我要好好地問諗清楚問邊間先得因為我收到崇真派給我小一入學詳細資料同簡介佢地課程, 佢地大多數都係同英文同母語教學架, 同埋小班教學我鐘意law, 我係公務員學費只須比1/3問題不是太大, 只係吾想佢用太多時間上學, 同太早起身la, 而主愛吾好近家中, 同埋佢地中學校網幾好, 呢個都係我要想想原因, 有興趣睇祟真小學資料嗎, 好詳細架, 你pm我我fax比你睇下. 如果其他家長有興趣睇你留下fax機給吧

傻女, 跳跳虎 & winnie , pm 已收到, 我下午食lunch時會fax比你地, 我想問你地login in 個名fax 比你有無問題架, 如果你地用公司fax 你地pm我改個名la, winnie我吾識e-mail比你呀, sorry 你諗下有咩方法la

派最後訐估表就講埋出年讀詳班架la..........

各位我決定吾讀祟真小學la, 我已經收集哂主愛小學資料la,佢地有63%派英中中學架, 而且校風吾錯, 重有我喜歡佢近我屋企行去學校都係10分鐘坐校巴係尾站幾正, 另外佢地係最新千禧校舍law, 設備同學校面積都好大都好喜歡

Claudiamama, sorry ah 我份資料已經帶返屋企la, 你想知d咩睇我可吾可以答到你

Wyl & 傻女, 決定放棄祟真係一件好難過架事, 估吾到自己會用難過黎形容, 3年幼稚園小女在祟真長大,我都跟隨佢3年同祟真一齊度過, 每件發生事實都記得每一位教個小女老師都在心中留下美好印象,(K1鄭老師, K2許老師, K3侯老師)每位老師親切及細心令小女呢幾年都係學校過真過得非常開心, 從未說過一天不上學的, 尋日聽到小女說鄭老師講好想抱妹妹喎, 媽咪你懇親會記得帶bb去比鄭老師抱下呀, 好多謝鄭老師呢幾年都不停關心小女, 亦好多謝許老師用佢多餘時間致電比我了解小女上學情況(因初初轉全日班我都好怕她不適應) 最後多謝侯老師到我家家訪, 首次有老師家訪令我小女興奮萬分…..我用左幾天時間搜集同了解我小女應該選擇邊所學校給佢, 最後決定放棄祟真, 希望我決定無錯, 前日爸爸帶小女到新學校報名, 小女第一次接觸新校舍感覺很新鮮, 我放工回家我問佢點呀間學校鐘吾鐘意呀, 佢話最鐘意間學校好大呀媽咪,有野買黎食架, 運動場好大新, 重有媽咪學校無蚊架,(比佢激死). 禁我就同佢講以後係就要係到返小學LA, 媽咪每日都可以同你一齊返學, 吾使再坐校巴LA, 佢初初都想返祟真讀吾想讀新校, 但我同佢講每日都可以接佢上校, 佢就好開心講好LAW以後都可以同媽咪一齊學, 呢樣係祟真比吾到我地架, 我計過如小女讀祟真每日上午7時上校巴,我一定要佢上埋功課輔導班先回家6:30先可放學, 禁回家就要7:30LA, 第日重要6:15分起身, 實在太辛苦LA, 足足一日要12個鐘頭上學, 幾好學校都係架, 我吾可想佢每天都是趕上學遲回家的生活……..

好多謝大家睇完我一篇長文章呀, 自己睇完打完都覺得應該參加學校校刊到發表文章AH  

3 kids, 我都話實得架LA 打個電話攪掂, 吾使大孖禁失望呀

3 kids, 等我答你la, he he 我女都係今次生日會主角呀, 佢今次帶薯片6包, 果汁6包就ok la, 點分d小朋友帶d咩其實好睇果次有幾多位小朋友生日架, 超多你咪吾使買太多la, 我女k1買birthday cake & 沙律自己整架, (不過最後問呀女媽咪d沙律好吾好味,佢話無食過呀, 有同學都有la,激死我,我整左半日架, 好la k2又係我女買cake & 果汁, (今次呀女識講la, 老師問佢地邊個買cake呀, 佢舉手喎所以咪我地買law)吾緊要大+開心, 不過佢影d想番黎我見到有4個cake呀, 一班30人佢果時讀全日班,呀女講由朝食晚晏呀, 幾勁, 今年最簡單, 我去佢課室留意佢今個月有成7-8個一齊生日所以咪吾使買禁多野食law..

3kids我都係自己車去架生日蛋榚, 我都好似你禁諗驚個cake溶, 你知la頭班車la, 好難講+麻e+d天氣, 你果日吾使特別早去架, 好似平時返學禁就得架la, 你送去佢課室交比老師佢會放係學校果大雪柜到   

3 kids, 我吾使買蛋榚呀, 今年只係買果汁同薯片炸, 所以吾使車佢返學呢, 學校會影一張個人想同一張生日同學合照比你架,有張紙卡相架仔裝住架 , 重有頂生日帽帶架, 記得著靚d la

嘩, 今次好多人開生日會呀, simsim, 跳跳虎你地整禁多野食, d小朋友一定好開心la< , 你地好好心機呀, 我今日去超市買野食比個女帶返學炸, 我吾得閒整野食, 不過天氣熱, d食物好易壞要好好保溫d食物呀, 明天大家小朋友都有個難忘的生日

跳跳虎, jerry d 蚊吾係係祟真咬架麻, 不過lee排都要好小心d蚊呀, 希望jerry無事快d好番la..

3/7畢業禮la, 吾知學校有無畢業袍著la, 好其待佢上台law畢業証書一刻, 我會post d相上黎比大家睇加la,

傻女lee排吾見你架, 你去左邊呀?

phylli , 佢真係幾易出事估bor< 你平時有無煲涼茶佢飲下架, 因佢可能熱底呀, 要間中吾清清熱先得law, anyway 希望佢無事快d好番la

傻女明天會見面la, 我大細女都去架, 到時影下相la,

傻女, 9:30 我女要9:00呀, 因佢地要表演架, 到時搵你la

傻女, 係呀我上去樓上坐, 我見到你地去領獎呀, 好開心呀見到你個女有個獎杯, 早知我勤力d同呀女做下圖書la

激死我la尋日影左d畢業相, 吾知咩事連我lo都吾知點解張咭壞左, 無哂law相la, 好彩有拍video炸, 吾係咩記念都無哂, e+吾可以send上黎比大家預先睇下畢業典禮d學生大合唱情形tim, 等個試下識吾識整吾整到條link放比你地睇下, 佢地全部小朋友上哂檯一齊唱架, 首歌我女日日都唱, e+睇住全部小朋友大家唱, 真係精彩

下過星期一就係懇親會la,  今年一定比住年熱鬧, 因為家長比往年多好多, 我想話比大家一聽理工環境, 舊年係浸會, 前年都係理工架, 佢地分上, 下2層, 以往係幼,高,班家長坐樓下, 低班家長樓上架, 理工大堂好細入口處,要排隊上去架,  大家不用分急上樓, 因一定等埋你地架, 禮堂無浸會闊落, 角度差小小, 要睇你坐邊個位, 請記得帶入場券,對號入坐架.

男同女都要化妝架, 不過我每年都無同個女化估bor, 老師有化妝品架la< 我比較鐘意佢地化, 佢地知咩顏色噤d low...

yipjudy, 祟真校服我想要去崇真買law, 因佢款式比較難買....

傻女, 你都坐樓上呀, 我地一齊law, 我坐gg 你la, video緊係樓下好過樓上想影架la, 我未坐過理工樓上呀, k1時坐樓下架, 浸會樓上就幾好可能舊年大肚老師比個第一行邊邊個坐不知幾正, 樓上你d小朋友會見吾你地會到law, 因遠睇吾清, 但我地d坐都應該係一層層架.

Babyruby, 我係吾使帶水杯, 名牌, 手巾架, 佢地有一件蛋榚同紙包飲品一包架, 你可帶紙巾就得架la  

終於完成懇親會LA< 今年位置好差呀, 吾知係咪人多LA, 我坐邊邊位睇吾清D小朋友果樣LA, 一張相無影吾到, VIDEO就吾知LA, 返去睇下先知LA

今年D衫好多都好閃同好靚呀,我女就咩特式都無一件T SHIRT一條普通褲最差的一年 表演個節目係全場最悶頭3位, 無音樂只跳舞, 有D失望呀, 但見到其他小朋友表演好精彩同有D好好笑LAW.......

傻女, 第2行緊係好過我la< 我女都同我話"媽咪點解搵你吾到ga" 我成日望上樓上架la  :-x

leon, 無錯日日坐車頭, 牛龜禁大件果個係我女, 佢由k1坐到k3都係果個位.

我明天一早8:30去law成績表同畢業相呀  :

今日學校結業禮, 完成後畢業生會舉行聚餐, 小女話好多野食, 好開心喎, 可以周圍搵同學傾計la, 最緊要係佢可以吾使問呀媽食咩都得, 飲咩都得, 佢話食到好飽喎  :

各位祟真媽咪, 隨著小女結束幼稚園生活, 我都要係到同大家講聲再會見, 好開心lee一年同大家分亨有關學校資訊及交流學校生活一d點點滴滴, 希望來年大家小朋友"讀書進步, 身體健康, 快快樂樂"  我以後都會上黎睇你地d留言架
  :        
‹ 上一主題|下一主題