用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 York Workshop
樓主: amasawa
go

York Workshop [複製鏈接]

引用:要寄乜嘢返去? 我唔明白 +

原帖由 honghong02238 於 14-03-24 發表
要寄乜嘢返去?
我唔明白
講緊之前offer letter reply

chengv 發表於 14-3-21 15:30
[size=1.25em]
chengv 發表於 14-2-21 14:14
續:
交"功課"當天, 學校竟然說沒有找到我小孩的檔案. 但最後還是寫了張收據.

今天致電學校問, 職員說會去查. 我說能否補回一封信給我, 要不然明年你們說沒有我記錄, 我連一封証明信也沒有, 職員竟然說不會補的, 你的回郵信封是你的地址便可以了. 我說那你查到有我小孩的記錄後回我一個電話, 等了大半天了, 都沒有收到電話 (這位職員一直是不回電話的).

看來, 要做最後一個動作了, 下週直接到學校找校長.

因聽說York的職員是很怕校長的...

再續:

到學校找了校長, 把事從頭到尾說一遍. 校長聽我說經歷了找11 York, 變49 Cumberland, 再變51 Cumberland, 最後變回11 York時聽到皺眉頭. 校長很有禮貌, 很友善, 說不好意思, 會親自幫我去處理. 走後不到半小時便有職員回覆, 說有我小孩的記錄.

另外, 請各媽媽注意, 職員說8月份的workshop會以書信形式通知上課日期 (不是電話).

回覆 chengv 的帖子

我之前都係收信, 原來會有電話通知? 唔知8月幾時, 想去旅行...

想問下workshop功課, 係咪用A4紙畫就得啦???

引用:想問下workshop功課,+係咪用A4紙畫就得啦??

原帖由 cylau914 於 14-03-27 發表
想問下workshop功課, 係咪用A4紙畫就得啦???
記得校長話唔好大過A3就得啦!

請問各位媽媽可否教下我個workshop功課係做咩..個日我聽得不太清楚..問學校又不肯教我..

引用:請問各位媽媽可否教下我個workshop功課係做

原帖由 Lawp 於 14-03-28 發表
請問各位媽媽可否教下我個workshop功課係做咩..個日我聽得不太清楚..問學校又不肯教我.. ...
因坐前面有位小朋友走來走去,我都好難專心,所以影低咗!

引用:Quote:原帖由+Lawp+於+14-03-28+發表請問各

原帖由 Evachau 於 14-03-28 發表
因坐前面有位小朋友走來走去,我都好難專心,所以影低咗!
請問可唔可以話比我聽故事裡的小男孩(同隻熊仔?)叫咩名,我搵唔返本書,唔該呀

chengv    發表於 14-3-28 12:23

男仔叫Jet, Teddy Bear叫Nicholas.

回覆:chengv 的帖子

怎樣可以找到校長,向她投訴呢?

我做的功课都和这本故事书没有关系呢,我交去的时候前台只是开了一个收据,证明我已经交了功课,都没有看合不合格呢。。。。

想请教各位妈妈,我收到的信上说,会无条件接收我宝宝参加 2015 非本地班上午的OFFER,不知道K1的上午班是指几点呢?信上并没有说几点,我担心是11点那班的,那我都不会上。。。。有没有妈妈了解呢?

yufanny1 發表於 14-3-29 04:50
怎樣可以找到校長,向她投訴呢?
你要投訴什麼?
‹ 上一主題|下一主題