用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無人報讀今年劍嗚幼兒園?
樓主: peipeibb
go

有無人報讀今年劍嗚幼兒園? [複製鏈接]

Re: 有無人報讀今年劍嗚幼兒園?

hi Daphne^^,

KM k1係會優先收返自己n1畢業生, 唔使再interview, 只係2,3月左右交留位費.

yuiyuibb,

hello, 你o甘就比仔仔正式學琴, 因一般小朋友2-3歲初其實未有足夠手力按真正鋼琴琴鍵, 有時不小心會令手部受傷, 所以我都未正式教sherri學琴, 只是隨佢喜歡, 也未教她正確姿勢.

anyway, 你可問老師或琴行可唔可以比你一齊同仔仔上堂, 因有些琴行是可以, 但要加$, 我唔記得你係咪自己學過琴, 如果係你可唔陪仔仔, 但如果唔識最好陪仔仔上幾堂, 待自己對琴, 看譜有認識, 返屋企教仔仔有幫助, 你可留意老師對小朋友有無耐性, 方法令小朋友有興趣, 每堂內容係咪有關係, 怎樣教他正確既姿勢, 一般有經驗老師教3歲小朋友會識用得意方法令佢

yuiyuibb,

係呀, 原來今日蘋果都有登"奏樂器不當可引發症" 你可睇睇.

hi all,

想問有無邊位小朋友會留番係km 讀k1 ?

hi 藍鞋子,

km 星期六d課外活動係要比$, km一般男仔比女仔多, 但我覺今年d女仔好似多

Woodymom,

你仔仔留

藍鞋子,

KM 除左基本學費同書簿費外, 冇其他雜費, 茶點係要自備, 如果你有興趣上學校星期六課外活動才要額外比$.
‹ 上一主題|下一主題