用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無人報讀今年劍嗚幼兒園?
樓主: peipeibb
go

有無人報讀今年劍嗚幼兒園? [複製鏈接]

Re: 有無人報讀今年劍嗚幼兒園?

不如做過參加旅行名單
名 班別
bbmummmy (Sherri) N1BA
deedeegogo ( Charlize雅桓) N1AP

cathleen

22/11個旅行 ,真係好貴 ,我老公又要返工 ,我會同我99去囉 ,咁就$405 ,真係唔係好抵 ,但唔去又好似好怪 ,所以都係會去囉 .

今日返到班房見到你賓賓都走了 , 欣欣在摸千卉隻手 ,即係
大家做朋友的動作呢 ,她真係比第一日見佢ok了好多 ,
而雅桓都好了好多啦 ,我每天都靜雞雞走 ,她都唔知 ,即係佢已好投入,今日同學仔紀正好有風度幫雅桓放書包入書架 ,
突然覺得好放心,好似大家同學都好好 .

欣欣戎了片未 ?
其它n1ap同學仔 ,你地戎了片未 ?

平日每天都見的有儀態朱女校長 ,今日都穿了
頭有牛角+斗馮 ,成間學校都好有mood ,大家都好開心 ,
有學生扮紅番, 加埋化妝 ,又有小紅帽 ,超人,南瓜人 ,公主,魔鬼 ,甲虫 ,個個都似模似樣 ,小朋友真係好可愛呀 !
雅桓當然係小天使啦 !

cathleen

咩咁多活動架 !
係間間學校都係咁 ,定係km先咁多活動 ?
我未知去唔去聖誕 party呀 !
你地呢 ?

cathleen

我知道下星期三有野餐 , 我會去學校玩呀 .

但x'mas party, 我已經決定唔會去啦 ,

因為學校旅行都話有得同雅桓去郊外玩 ,

但x'mas party在展貿搞 ,食中菜 ,我就不太喜歡啦 .

所以唔去囉 !

係呢 ,pm你電話比我呀 !

bbmummmy

hello ! 你係full time媽咪嗎 ?
看完你post km的k1-k3課程 ,
我不單止無覺得多,反而好鍾意呀!
係老師同你講的嗎?or是家長同你講的呢 ?

Re: 有無人報讀今年劍鳴幼兒園?

autoto

唔係日日都見到妳 , 在此多謝妳哂你張卡 & 張得意相 .

thanks !!!     

Re: 有無人報讀今年劍鳴幼兒園?

我想問大家 , 係咪返埋23/12號 ,24號先開始放假呀 ?

sandylam

我想問你係咪住在寶x閣 ,我係呀 ,因為我送女返學時 ,
見到有個穿km校服的男生 ,個樣同你post的大頭相好似的 .
唔知我有無認錯呀 ,如果認錯了 ,就唔好意思呀 !

bbmummmy
你係咪 drive black colour car的媽咪 ?
又係講聲 !如果認錯了 ,就唔好意思呀 !
我都係多數車個女返學的 ,下次見面 ,say 個hi呀 !

hi sandylam

我住第4座的 , 你呢 , 我一次係見到賓賓接你仔仔 ,他們2個小朋友重揮手say bye bye .

我係full time c9 , 你一定唔係啦 .

bbmummy
原來我地3個都係住得好近  ,下次不如約埋 ,是旦一個唔drive car ,就車埋一齊返學啦 ! 我女 ,雅桓讀N1AP ,

我記得你好似係教琴老師 ,我有個問題想請教你 ,
我都學了數年piano , 但當然不及你啦 ,
我而家開始教雅桓認middle c ,她有時記得,有時唔記得 ,
你會何時開始教sherri學琴呢 ?

monmantong

checkpm pls

唔好意思,晚了覆妳!

sandylam ,bbmummmy
我初7ok架 ,不過去邊個既屋企呀 ?
‹ 上一主題|下一主題