用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無人報讀今年劍嗚幼兒園?
樓主: peipeibb
go

有無人報讀今年劍嗚幼兒園? [複製鏈接]

Re: 有無人報讀今年劍嗚幼兒園?

我還未收到信,如果被reject是否一樣會有信收?有否媽咪收到reject信?

yuiyuibb,

Thanks for your reply. I received the letter yet-a.m.class. I hope you can change to the a.m. session.

deedeegogo 寫道:
am session
Login名 /bb名 /入學月份
1.CHRISCHEUNG /HURY SEP/05
2.Nataliemama /Easter Sep/05
3.Jeff618 /Jeffrey Sep/05
4.Woodymom /Clement Oct/05
5.Chanan /Kelly Nov/05
6.艾菲 /梓銓 Dec/05
7.ELODIE/AUG2003

pm session
Login名 /bb名 /入學月份

1.yuiyuiBB /yui yui(alfred) Sep/05(暫定下午,睇下轉唔轉到上午)
2.deedeegogo /Charlize Sept/05

Hi chrischeng,

我的女兒上午ca班,班主任miss lee,您的bb名字是什麼?27號個日我覺得好多人,突然間學校好似細了很多一樣。我覺得miss lee & miss hung幾nice,希望bb返得開心。您1號是否會和bb返學,到時見啦。

HI CHRISCHENG,

我的BB叫ELODIE,我明日不能見您,因為BB昨晚發燒,現在已退了,不過想休息多一日,麻煩您明日上來報料,希望您和所有BB在劍鳴有個好開始。

hi moms,

how's the first day in keenmind?

hi chrischeng,

我bb昨日已經退燒,不過想她休息多點。照您講返學好順利,miss lee好好人,她call我叫bb多休息,唔需要掛住返學。下個星期一見。

Re: 有無人報讀今年劍嗚悄銃?

hi,

您們一定知道我是誰,因為我的elodie喊得咁厲害,今日想問邊位是bkmoms,但實在給我的女兒攪到頭大,請問您們的bb叫什麼名字?(n1ca)

Re: 有無人報讀今年劍嗚悄銃?

hi samma, chrischeng, yuiyuibb,

我今日問過一位媽咪,點知唔係bk媽咪,您們明日會同bb返學,see you tommorow.

hi kaka01,
    請問您個女在那裡學ballet,我好有興趣,但問過很多地方也沒有2歲班。

hi yuiyuibb,
    您bb叫什麼名,咁叻自已搭校車,miss lee是好細心的teacher。

kaka01,
  thanks for your informations.

yuiyuibb,
   my bb is in 11:00amin the ist week, her name is Elodie

yuiyuibb

我有湊女返學放學,等我明日搵您囝囝,我有報合唱團,不過是第二期,咁要下期見。您個囝幾月出世,係個board望完相易搵好多。

hi chrischeung,

我唔係您講那位,您的bb中文名是什麼?

km媽咪,
收到相真是睇完又睇,覺得女女大個了,很開心。有一張和幾個同學一齊坐,唔知有否您們的bb呢?

sandylam,
我問了ms wong 今星期六有堂。

hi danielboy,

我也是看過您們的分享對劍嗚更有信心,我bb班主任是miss lee,我覺得她很細心。
有事想請教,我也有打算幫bb考st.cat,但現在信心不大。因為bb一向返開playgroup也很開心,但返了nursery後每日都喊,最近好了就是接放學無喊。她現在sat返playgroup也喊,好驚我會走。她一向見stranger都不大講話,我肯定她現在去interview一到學校實喊,您的囝囝有否這situtation?

kaka01,

您個囡囡是否Tiffany?

danielboy,

thanks for your advise, you are so nice and great mother.

hi sandylam,

welcome to keenmind. I think you should give a call to keenmind and you can have your right answer. they are very helpful.

hi sandylam,

我同囡囡in kent 見到好多playgroup同學仔,但見唔到您。您也見elodie喊,所以根本無in,elodie重同我講,"我唔interview,我要返kindergaten(keenmind)。好好笑,在keenmind見面講啦。see you.
‹ 上一主題|下一主題