用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 York 特別情況考生??
樓主: DariusBaBy
go

York 特別情況考生?? [複製鏈接]

咁宜家係代表york收他special K1定我係waiting??

引用:咁宜家係代表york收他special+K1定我係wait

原帖由 DariusBaBy 於 14-01-13 發表
咁宜家係代表york收他special K1定我係waiting??
我上年都係收到同一封信!結果係佢會話你知佢地會收你bb讀special k.即係會把bb變為大b.要讀4年幼稚園!其實可以當佢係pn.所有收到封咁既信既媽媽我唸bb都會係11月至12月既超細b.唔使咁擔心,如果佢今年唔變,就應該係咁!其實真係唔需要反感!

引用:睇完封信好反感,勁虛偽,你又話相信我個仔

原帖由 halflower 於 14-01-13 發表
睇完封信好反感,勁虛偽,你又話相信我個仔係有天份,有能力,但係當日表現未能反映真正能力,貴校應該收佢 ...
我都有啲哩個感覺,再去聽一次佢嘅宣講做廣告?我覺得佢哋招生宣傳方面做太多嘢,其實可以悭返啲力

回覆:York 特別情況考生??

I got it too

引用:Quote:原帖由+DariusBaBy+於+14-01-13+發表

原帖由 cindy124 於 14-01-13 發表
我上年都係收到同一封信!結果係佢會話你知佢地會收你bb讀special k.即係會把bb變為大b.要讀4年幼稚園!其 ...
介係收到信嘅都有書讀,不過要讀兩年k1?我囝10月尾。面試個日狀態好差,坐都唔肯坐,搞到連埋我都好緊張答得好差。

回覆 cindy124 的帖子

想請問你最後俾你個B讀special k1定入other school??如果有其他school offer pn 俾我個B,我該應該入Other school pn之後再入york special k1,定等一年直接入??

睇大家時間都唔同,應該發佐好多信,咪又好似介紹會咁,人人有份。

我7月b都收到,唔通7月都係special k1?

引用:回覆+cindy124+的帖子 想請問你最後俾你個

原帖由 DariusBaBy 於 14-01-13 發表

想請問你最後俾你個B讀special k1定入other school??如果有其他school offer pn 俾 ...
我無比我bb讀其他pn,依家返屋企樓下既pg.  佢今年就入讀special k.我大仔係york讀k1.我覺得幾好!其實無既,睇你覺得york點囉,鍾意就好鍾意,唔鍾意就好唔鍾意,好小會有中間!我係用家,我應同校長好sell ,所以我好小聽佢講野,入到去讀,都唔會好多機會要聽佢講野!

引用:我7月b都收到,唔通7月都係special+k1? +

原帖由 wastewater 於 14-01-13 發表
我7月b都收到,唔通7月都係special k1?
你依個就要問佢!因為我個女既special k全部都係11月尾12月

引用:睇大家時間都唔同,應該發佐好多信,咪又好

原帖由 cindywy 於 14-01-13 發表
睇大家時間都唔同,應該發佐好多信,咪又好似介紹會咁,人人有份。
我都諗緊呢樣....

明白,thx

I hv checked the older post,n I saw something called head starter,which is for special case baby.

Do any current York parents know what's that?

回覆:febe 的帖子

以前叫head starter,前年開始改為special k

其實special k係咪2014入讀,2015就k1?咁同PN offer咪一樣?

咁四年制特别課程會由今年開始定明年開始?

我都收到,3:30pm,请问有无家长收到同一时间letter?

回覆 siusiuball 的帖子

No,係15年先讀其實等於你下年讀pn,迫你做大B!!
但就會比pn深dd,會多少少K1嘅野

咁多家長收到其實係咪會喺當中再揀?

Special K課程跟PN, 我覺得可以睇做2015 PN offer. 叫你去多次係想Convince你俾小朋友遲一年2015以超大B身份讀PN. 只係你會唔會consider以大B身份係YORK 讀PN, 因為超大B下年都應該會試SC, HKPS, KM, LH個啲. 選擇好多.
‹ 上一主題|下一主題