用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 大埔道崇真幼稚園的國際班分享站
go

大埔道崇真幼稚園的國際班分享站 [複製鏈接]

大埔道崇真幼稚園的國際班分享站

請問你o地的仔仔、女女讀國際班如何呢?$3,600學費值得在這間讀嗎?請分享!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 我囝囝 Jasper 2002年5月出世,佢已經3歲5個月嘞! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 常聽說世界愛沒長久,哪裡會有愛無盡頭? 塵俗的愛只在乎曾擁有,一刻燦爛便要走! 而我卻確信愛是恆久,碰到了你已無別求, 無從解釋、不可說明的愛,千秋過後仍長存不朽! 誰人受痛苦被懸掛在木頭? 至高的愛盡見於刺穿的手, 看!血在流反映愛沒保留,持續不死的愛到萬世不休! 惟求奉上生命全歸主所有,要將一切盡獻於我主的手, 我已決定今生再沒所求,惟望得主稱讚已足夠!

Re: 大埔道崇真幼稚園的國際班分享站

我都想了解下, 請大家比d意見.

謝謝!

any advise ?
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 我囝囝 Jasper 2002年5月出世,佢已經3歲5個月嘞! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 常聽說世界愛沒長久,哪裡會有愛無盡頭? 塵俗的愛只在乎曾擁有,一刻燦爛便要走! 而我卻確信愛是恆久,碰到了你已無別求, 無從解釋、不可說明的愛,千秋過後仍長存不朽! 誰人受痛苦被懸掛在木頭? 至高的愛盡見於刺穿的手, 看!血在流反映愛沒保留,持續不死的愛到萬世不休! 惟求奉上生命全歸主所有,要將一切盡獻於我主的手, 我已決定今生再沒所求,惟望得主稱讚已足夠!

up

Hi parents,

Pls give us some comment if your kids are studying at TTPS intl class.  does yr child enjoy playing & learning in school?  How about their language learning – mandarin & eng?  Is that mandarin teachers come from northern china not southern china?  do you know whether your child speaks in eng and mandarin (no Cantonese) all the day at school (even during the break).

mis
mis

Hi, WChan & mis

你o地係咪2005年9月已經報讀K1呀?一齊研究o下呀!

有冇任何意見呢?

the eng teacher form 北京(兩個), 面試時有三個老師在場,講國語o個兩個就係!
讀國際班$3,600學費, 其實係有d貴, 最仲係只得下午班, 要返下午時間唔好用先係最大問題!

hi jujuy,

thks for yr msg.
the school fee is quite exp.
regarding "pm" section only,  maybe it is ok for us bcoz i go home late and my son sleeps late as well.

mis
mis

I am also struggling in taking the IK1 in TTK or not. Anyone can give us more information?

崇真的國際班2005年9月先開, 所以都唔知好唔好..我上星期幫大仔報名, 都心大心細...

SORRY~! 更正: 崇真的國際班應該是2004年9月開始才對~!

siuwa 寫道:
崇真的國際班2005年9月先開, 所以都唔知好唔好..我上星期幫大仔報名, 都心大心細...
[img align=left]http://skins.hotbar.com/skins/mailskins/img/Mice__/Mice__Drawing_prv.gif[/img] 不忍用杖打兒子的, 是恨惡他; 疼愛兒子的, 隨時管教~! ~ <箴言>

唔好意思, 我見章程寫2005-9-1所以以為今年先有.

siuwa:
小問題~~唔洗好意思架~~!
[img align=left]http://skins.hotbar.com/skins/mailskins/img/Mice__/Mice__Drawing_prv.gif[/img] 不忍用杖打兒子的, 是恨惡他; 疼愛兒子的, 隨時管教~! ~ <箴言>

唔明點解仲可以報名. 前幾個月打電話去問, 佢地話full晒,叫我比個仔waiting list 本地班, 我話個仔唔識講中文想讀國際班(當時好想),佢地話國際班waiting list好長,應該沒有機會.連小一國際班都是冇位, 本地班有位.

My daughter will enrol IK2 coming Sept.  The school fee is quite expensive for pm IK2, but I think that it is a good school at all.      

我都唔明...Interview 之後個外籍老師話我知沒waiting list, 會好快通知我, 但是都沒收到信, 其他學校又要交學費, 我都係交其他學校先.  我朋友話而家仲可以報名

HI all

我都係今年報左IK1的,在10/2004時交左留位費,到今年5月來信要交其他費用及報校車,可能因為咁一定會有人決定唔讀無交第二次費用,所以便會有空位騰出。

kae

我6月頭先去報名, 1日後通知我去interview.  interview時我都見有人in P1.  如果有位, 我估都會給其他waiting list D人先, 所以而家都不等佢D信

Hi Clevercat,
yr daughter wl take IK2 this coming Sept, in that case, my son wl be her classmate.  which kinder is yr daughter for K1 now?  my son is in IK1 at TTK.  how much for IK2 at TTK cos' I do not receive any info fm school so far re school fee?  actually I want to let my son taking IK2 am class, then take Eng group in pm.  but principal said no int'l am class.  I'm very disappointed.
‹ 上一主題|下一主題